Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Daknam
Caers mist debuut niet
Anthony Van der Planken

Thomas Caers heeft zijn debuut bij Sint-Truiden niet gemist. De nieuwbakker trainer zag zijn team zaterdagavond met 1-2 winnen op het veld van Lokeren.

Nochtans was het Lokeren dat het beste aan de partij startte. De Waaslanders kwamen iets na het kwartier op voorsprong dankzij een treffer van Runar Kristinsson. De IJslander scoorde op aangeven van Camara het openingsdoelpunt. Eerder waren Mady en Mbaye langs de kant van Lokeren en Debroux langs de kant van Sint-Truiden al gevaarlijk geweest.

Toch was het Lokerse feestje geen lang leven beschoren. Amper tien minuten na de 1-0 hingen de bordjes alweer in evenwicht. Vukomanic beging hands in de zestien en dat was ook scheidsrechter Geldhof niet ontgaan. De bal ging op de stip, Stolica faalde niet. De 1-1 stond ook bij de rust nog op het bord.

De tweede helft was opnieuw erg evenwicht, grote kansen bleven uit. Een kwartier voor het einde trok STVV de wedstrijd naar zich toe. Na een knappe aanval kon Buvens al even knap afwerken. Lokeren probeerde nog, maar kon niet meer tegenscoren. Het bezorgde STVV en trainer Caers een gouden driepunter, waarmee de Kanaries zich weer boven de degradatiezone zetten.