Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade du Tivoli
Wolven en Ratten delen de punten
Dirk Pieters

Germinal Beerschot kwam op het veld van La Louvière niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het zag er lange tijd naar uit dat de ‘Kielse Ratten’ met de drie punten gingen lopen, maar in de laatste minuut zorgde Lecomte voor de gelijkmaker.

De wedstrijd kwam heel traag op gang. De eerste kleine kans was voor La Louvière maar doelman Luciano was net op tijd om in te grijpen. Dan was het wachten tot in de 38e minuut. Een pegel van Mazurkiewicz spatte uiteen op de onderkant van de lat. De laatste zeven minuten van de eerste helft waren voor Germinal Beerschot, maar De Decker en Victor konden de bezoekers niet op voorsprong trappen. Beide ploegen gingen rusten met een logische 0-0 stand.

In het begin van de tweede helft nam La Louvière het initiatief maar Germinal Beerschot kwam er met de schrik van af. Op het uur waren het dan toch de Ratten die de netten konden doen trillen. Victor bediende zijn spitsenbroeder Dosunmu die alleen voor doelman Cordier de klus afmaakte; 0-1. La Louvière - trainer Bodart koos voor een extra aanvaller, in de hoop op beterschap. In de allerlaatste minuut lieten de Ratten de drie punten liggen. Doelman Luciano liet een bal van de borst springen en Lecomte was er als de kippen bij om de bal tegen de netten te werken. De Wolven behaalden voor het vijfde jaar op rij een gelijkspel tegen Germinal Beerschot.

In het klassement komt La Louvière niet weg van de voorlaatste plaats en voelt nu ook steeds meer de hete adem van achtervolger Lierse. Germinal Beerschot lijkt gered hoewel de ratten op een elfde plaats staan op zeven punten van de Wolven. [AN]