gntKAA Gent
moeMoeskroen
Datum: 18/02/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent laat driepunter teloorgaan
Guillaume Belaey
| 0 reacties
Gent laat driepunter teloorgaan
Foto: © SC

AA Gent startte met dezelfde opstelling als die van de vorige wedstrijden. Bij Moeskroen was trainer Gil Vandenbrouck de man die de ploeg vooralsnog op de sporen moest houden na al datgene wat de Henegouwse club in een negatieve belangstelling had gebracht. Aanvankelijk beloofde een sprankelend aanvangskwartier voor een aangenaam kijkstuk. Het werd uiteindelijk een partij die vaak de 6600 toeschouwers maar matig kon bekoren .Desondanks mocht Gent aanspraak maken op een strafschop maar een matig fluitende scheidsrechter Flament was daar blijkbaar niet voor te vinden.
 
De wedstrijd was amper op gang gefloten toen Dimbala, na balverlies van Vrancken, nipt naast knalde. Even nadien knalde Foley een aangeven van Lombaerts in het zijnet. Iedereen maakte zich meteen op voor een spetterende wedstrijd. Dat illustreerde Gent echter op een verkeerde manier door in één minuut twee loepzuivere kansen naar de bliksem te helpen. Eerst knalde Boussoufa een assist van Smoje torenhoog over waarna Zoko noch Foley een voorzet van Boussoufa in doel konden verlengen. Ook Grégoire kogelde een aangeven van Foley radeloos naast. Het Moeskroense antwoord was eerder mager want Dimbala kogelde een voorzet van Sanchez over doel.
 
Eens dit hoopgevende begin voorbij was, bleken beide ploegen niet meer in staat om mekaar in het nauw te drijven. Weliswaar trachtten de bezoekers met ietwat betere combinaties te imponeren terwijl Gent vooral met slordige passing en lange ballen probeerde de bezoekende defensie van de wijs te brengen. Enkel een poging van Boussoufa, in twee tijden gepakt door doelman Luzi, en een kopbal van Foley trokken nog even de aandacht voor rust.
 
Voor de tweede helft bracht trainer Leekens aanvaller Datti in voor een onzichtbare Zoko, terwijl de Moeskroense oefenmeester Vandenbrouck met dezelfde opstelling herbegon. Dat zag er aanvankelijk goed uit voor de Buffalo’s want Luzi had moeite om een scherpe voorzet van Datti te neutraliseren. Moeskroen reageerde via Dimbala, die Zewlakow bereikte, hoewel doelman Herpoel pal stond. In het verder verloop van die tweede periode bleef Gent soms stuntelig de bezoekende defensie onder druk houden Even na het uur kreeg een matte scheidsrechter Flament alle verwijten naar het hoofd geslingerd toen hij een flagrante strafschopfout op Foley niet floot.
 
In de 79e minuut kreeg Datti een nieuwe open kans, maar hij treuzelde te lang zodat de bezoekende verdediging kon wegwerken. Uiteindelijk kon in de slotminuut Boussoufa een laatste vrijschop niet in doel schilderen. En met die blanke eindscore pakte Moeskroen profijtelijk een punt terwijl de Buffalo’s een unieke kans op een driepunter lieten teloorgaan. [AN]