Topper in Waregem

Kristof Blomme
| 0 reacties
Topper in Waregem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren won Anderlecht al gemakkelijk van Brussels met 2-0. De druk ligt dus opnieuw bij de concurrentie. De topper van deze speeldag is het duel tussen Zulte Waregem en Racing Genk in het Regenboogstadion. Beide ploegen staan op een gedeelde vierde plaats. Standard moet op Sclessin winnen van Cercle om in het spoor van de Brusselaars te blijven. AA Gent probeert tegen Moeskroen de plaats in de subtop te handhaven. Ook Westerlo en Lokeren moeten winnen, tegen respectievelijk Roeselare en Sint-Truiden, om de aansluiting niet te verliezen. Het geteisterde Lierse gaat tenslotte op bezoek bij Charleroi. 

Om 18 uur nemen Zulte Waregem en Racing Genk het al tegen elkaar op. Beide ploegen tellen 37 punten. De ploeg die als winnaar uit deze strijd komt doet een uitstekende zaak in de strijd voor Europees voetbal. Bij de thuisploeg nog steeds dezelfde geblesseerden: Vandendriessche, Breleur en Vansteenbrugghe. Verschuere en Meert keren wel terug uit schorsing. Kapitein Leleu tenslotte is onzeker. Indien de verdediger niet speelklaar geraakt komt Dindeleux in de ploeg. Bij de Limburgers zijn Bailly, Claessens, Cornelis, Daerden, Matoukou, Remacle en Soetaers uitgeschakeld. Vandooren zit een schorsingsdag uit. De jonge Henkens komt voor het eerst in de kern ter vervanging van Cornelis.

Standard telt, na de winst van Anderlecht gisteren, vier punten achterstand op de Brusselaars. Indien Standard wint kan het woensdag de leiding overnemen. Cercle boekte vorige week een belangrijke overwinning tegen La Louvière. Nu kan groen-zwart rustig toeleven naar de match op Sclessin. Bij de Luikenaars zijn Conceiçao en Sarr geschorst. Negouai geraakt niet fit. Cercle moet het doen zonder de geblesseerden Viane, Svetlicic en Vandenbussche. Topschutter Dekelver zit op de strafbank.

Gent moet winnen om de aansluiting met de subtop te behouden. Moeskroen hangt nog steeds onderin het klassement. De vraag zal zijn in hoeverre de zaak-Put van invloed zal zijn op de spelers. Bij de Buffalo's zijn Lombaerts, Laybutt en Gregoire twijfelachtig. Voor de rest is iedereen beschikbaar. Moeskroen treedt aan zonder Oussalah, Grimaldi, Custovic en Siljak

Voor Westerlo geldt hetzelfde als AA Gent. Mits winst behoudt het de aansluiting met de subtop. Roeselare speelt een goed seizoen. De nieuwkomer kwam nog geen enkel moment in de problemen. Het boekte zelfs al mooie resultaten tegen Standard en Club Brugge. Bij de thuisploeg zijn Delen, De Wilde en Ntuka er niet bij. Van Kerckhoven keert wel terug uit blessure. Bij de West-Vlamingen is enkel Barbé onbeschikbaar. Naast Eloi staat er wel nog een vraagteken. De aanvaller sukkelt met een kuitblessure.

Lokeren telt momenteel evenveel punten als Westerlo. Het doet dus nog steeds mee in de subtop, ondanks het feit dat het nog niet kon winnen onder Anthuenis. Sint-Truiden staat gedeeld voorlaatste met La Louvière. Vorige week gooide het tegen Club op het einde de drie punten weg. Er moet dringend nog eens worden gewonnen. Cossey, die Anthuenis voorlopig vervangt, moet nog steeds een pak spelers missen. Bouabe, Bouchouari, Joao Carlos, Diallo, Drulic, El Mouataz, Gretarsson, Jovanovic en Van Handenhoven zijn er nog steeds niet bij. Bovendien is Bancé geschorst. Bij de Limburgers zijn Kalisa, Santalab, Prud'homme en Ramond out. Mbonabucya, Simaeys en Wisniowski zijn geschorst. 

De laatste match op zaterdag is die tussen Charleroi en Lierse. Charleroi staat veilig in de middenmoot. Lierse, dat het de laatste weken goed deed, staat nog steeds laatste. De achterstand slinkt wel gevoelig. De club kende echter een zeer woelige week. Bij de Karolo's is Defays er niet bij. Lierse kan niet rekenen op doelmannen Van der Straeten en Goris. Hierdoor komt de 18-jarige Tanghe in doel. Nathan Goris, een 15-jarige knaap, wordt zijn doublure. Dreesen is kapitein, na het ontslag van Fassotte.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties