Datum: 09/04/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Schiervelde
Genk met mazzel in de slotfase
Thomas Dubois
| 0 reacties
Genk met mazzel in de slotfase
Foto: © SC

In de laatste wedstrijd van speeldag 30 ging Roeselare in de slotfase ten onder tegen Racing Genk. Roeselare kwam op het uur 1-0 voor dankzij James Lahousse. Kort voor het eind leek de zege binnen maar het kreeg toch nog twee doelpunten tegen en verloor zo met 2-1.
 
In een goed volgelopen Schiervelde-stadion begon Roeselare aan de wedstrijd met elf Belgen. Eloi zat niet in de selectie. Sedert zijn mogelijk aandeel in de gokaffaire gaat het bergaf met Eloi. Het openingskwartier was van goedee makelij, dat levert meteen enkele kleine kansjes op voor Barbé, Lahousse en De Vleesschauwer maar Moons hield zijn netten schoon. Veel kon Genk daar niet tegenover plaatsen. Vooral het moeilijk te bespelen veld speelde hierbij in hun nadeel. Ook de forse behandeling van regelaar Defour kwam het spel van Genk niet ten goede.
 
Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft kan Genk eens gevaarlijk zijn. Defour vindt Vandenbergh die over knalt, ook Daerden kan na aangeven van diezelfde Defour aanleggen. Daar kon Roeselare enkel nog een schot van Vaesen tegenover zetten, maar zijn schot ging over.

Na de koffiepauze was het Genk dat het best begon, vooral Stojanovic eiste hierbij een hoofdrol op, eerst schoot hij vanuit een scherpe hoek over, zijn tweede bal ging naast. Aan de overkant mist Smits. Tien minuten later wordt Roeselare dan toch beloond voor de torenhoge inzet, gestuntel in de Genkse verdediging zorgde ervoor dat de bal tot bij Lahousse kwam die de 1-0 nette. Vervolgens kabbelt de wedstrijd verder, Genk kan aanvankelijk weinig tegenover de voorsprong van Roeselare zetten. De buit leek binnen voor Roeselare.
 
Leek binnen, want het einde zorgde voor een wrange nasmaak bij de West-Vlamingen. Eerst heeft het de pech dat Vandamme de bal in eigen doel stampt, twee minuten later is het over en uit voor Roeselare, een keiharde kopbal van Daerden kan niet gestopt worden door Sierens en verdwijnt in doel. Een verdienstelijk Roeselare verdiende achteraf bekeken meer, Genk deed het op een diefje maar dat zal hen worst wezen. Genk won en krijgt zo aansluiting met de subtop en strijdt nog mee voor de Europese plaatsen. [AN]