Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Edmond Machtensstadion
Moeskroen wint met tien
Kristof Blomme

Moeskroen heeft een belangrijke overwinning behaald bij Brussels. De Henegouwers wonnen met 0-1. Bruno zorgde, met een own-goal, voor de enige treffer. Dankzij deze driepunter is Moeskroen nu helemaal gered.

Moeskroen begon aan de partij zonder aanvoerder Dugardein, die geschorst was. Na amper drie minuten kreeg Brussels een eerste mogelijkheid. Selemani kon alleen op Luzi afstormen. Hij omspeelde de doelman ook, maar besloot toch naast. Op het kwartier was de eerste kans voor de bezoekers meteen raak. Een bal van Zewlakow verdween via Bruno tegen de touwen. Nog voor het halfuur kregen de bezoekers een opdoffer van formaat. Nadat Hatchi zijn tweede gele kaart pakte moest rood-wit met tien man verder. Vijf minuten voor het rustsignaal bracht Gorius de bordjes ei zo na in evenwicht. Een goed aangesneden vrije trap van Petö kopte hij van dichtbij op Luzi.

Na de pauze kwam Kristof Snelders op het veld. Brussels was veelal in balbezit, maar tot grote kansen leidde dat niet. Tot overmaat van ramp moest sterkhouder Kargbo een kwartier voor tijd geblesseerd naar de kant. Moeskroen hield met tien knap stand en klimt zo definitief uit de gevarenzone.