Standard gaat voor leiderspositie

Kristof Blomme
| 0 reacties
Standard gaat voor leiderspositie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren speelden Anderlecht en Club Brugge hun match van de dertigste speeldag al. De Brusselaars blijven, ondanks winst bij Club, knoeien op verplaatsing. In de slotfase werd de overwinning uit handen gegeven. Hierdoor kan Standard leider worden. Dan moet het wel in het Kuipje voorbij Westerlo geraken. Club Brugge behaalde een moeizame, maar belangrijke, thuisoverwinning tegen Zulte Waregem. Hierdoor slaat Club de provinciegenoot terug in de strijd om Europees voetbal. AA Gent moet bij Lokeren proberen in het spoor te blijven van Club Brugge. Ook onderin staan weer enkele belangrijke partijen op het programma. Zo ontvangt Beveren La Louvière en geeft Sint-Truiden Cercle Brugge partij. Lierse moet de punten proberen thuis te houden tegen Germinal Beerschot. Tenslotte staat ook Brussels - Moeskroen op het programma.

In Westerlo - Standard staan er, vooral voor de bezoekers, grote belangen op het spel. Indien de Rouches de drie punten kunnen meegraaien is de eerste plaats een feit. Westerlo staat achtste en heeft nog weinig te winnen dit seizoen. Bij Westerlo blijven De Wilde, Beloufa en Verheyen out. Voorin moet Utaka het weer alleen proberen klaren. Bij Standard is enkel De Camargo geblesseerd. Costa komt terug uit blessure en vervangt Sarr in de basis. Hij is geschorst. Ook Conceiçao is er uiteraard nog steeds niet bij. 

Ook Gent staat voor een moeilijke verplaatsing. Na de schitterende overwinning vorige week tegen Club moet het nu proberen in het spoor te blijven. Een verplaatsing naar Lokeren, dat zevende staat, is dan geen cadeau. De thuisploeg mist met Bancé wel een heel belangrijke pion. De zwarte aanvaller zit een schorsingsdag uit. Daarnaast zijn Gretarsson, Drulic, Van Handenhoven, Doba, Van Hoey en Bouabe geblesseerd. Voorin komt Mbayé waarschijnlijk in de ploeg. Gent moet het doen zonder de geblesseerden Mirvic, Zoko en Beausejour

Brussels - Moeskroen is vooral een belangrijke partij voor de bezoekers. De Henegouwers staan immers nog steeds in de kelder van het klassement. Winst betekent meer dan waarschijnlijk de redding. Brussels draait een grijs seizoen met de elfde plaats als resultaat. Bij de Brusselaars zijn Theunis, Clement, Nys en Dudas uitgeschakeld. Sanogo en Espartero zijn geschorst. Izgi komt op die manier weer in doel. Moekroen kan niet rekenen op Oussalah, Grimaldi, Fellahi en Sanchez. Dugardein is er ook niet bij wegens schorsing. 

Lierse moet thuis de drie punten pakken tegen Germinal Beerschot. Op die manier profiteren de Pallieters maximaal van het duel tussen de twee laatsten in het klassement. Germinal Beerschot hoeft zich niet meer druk te maken over een mogelijke degradatie. Lierse moet het doen zonder Wils, Iakovenko en Tohoua. Kacic is geschorst en ook trainer Trost moet plaatsnemen op de tribune. Bij GB zijn De Wree, Lolo en Rachid er niet bij.

Sint-Truiden - Cercle is een belangrijk degradatieduel. De winnaar kan opgelucht ademhalen. De verliezer blijft de hete adem van de hekkensluiters in de nek voelen. De Limburgers tellen voorlopig twee punten meer dan Cercle. Bij de thuisploeg is Kalisa geblesseerd, terwijl Simaeys geschorst is. Cercle kan nog altijd niet rekenen op Viane en Svetlicic. Ook Meyssen is er opnieuw niet bij, nadat hij contact had met Lierse. Pivaljevic moet geschorst toekijken. 

Beveren - La Louvière is een degradatieduel van de zuiverste soort. Beide ploegen staan op de laatste stek met 25 punten. De verliezer van dit duel moet zich grote zorgen beginnen maken. Beveren moet maar liefst vier spelers missen wegens schorsing: Copa, Fontenette, Badjan en Joseph-Augustin. Seka sukkelt met een blessure. Bij de Wolven lopen Lecomte, Montoya en Rogerio er niet bij. Ook hier zijn er twee geschorsten: Durieux en Cousin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties