Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Germinal Beerschot wint op het Lisp
Jari Wels

Lierse is er niet ingeslaagd een belangrijke stap voorwaarts te zetten in de degradatiestrijd. Germinal Beerschot won de matige partij op het Lisp met 0-2.

De wedstrijd begon zeer gesloten beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creƫren, het was Lierse dat gretiger begon met enkele afstandsschoten via Imschoot maar voor veel doelgevaar zorgden de Pallieters niet. Op slag van rust kreeg Germinal Beerschot een vrije trap, via Cruz kopte Dosunmu zijn zeventiende doelpunt van het seizoen tegen de netten.

De thuisploeg begon goed aan de tweede helft maar kon geen kansen creƫren, bezoekende doelman Luciano had nauwelijks werk. Het was Germinal Beerschot dat in de slotfase via een scherpe counter nog de 0-2 scoorde via Hendrikx.

Germinal Beerschot klimt verder op in de rangschikking en voor Lierse worden het nog enkele spannende weken. [AN]