bevBeveren
La Louvière
Datum: 08/04/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Freethiel
Beveren wint degradatietopper
Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Beveren wint degradatietopper
Foto: © SC

Beveren heeft de degradatietopper tegen La Louvière gewonnen met 1-0. Het was geen schitterende partij, maar het leverde wel een verdiende winnaar op. Jbari liet dé kans op de 0-1 liggen en dat strafte Gervinho af. De Freethiel was aardig volgelopen voor deze "topper". Beveren deelde namelijk gratis kaarten uit en dat had succes.

Beveren start het best aan de partij en Gervinho dribbelt meteen de ganse verdediging van La Louvière, maar zijn schot is geen probleem voor Cordier. Op een gevaarlijke corner van Beveren raakt Ekani de bal met de hand, maar de scheidsrechter reageert niet. Langzaam daalt het tempo en ook La Louvière krijgt zijn kansen. Emeran rukt op en levert een gevaarlijke voorzet af, doelman Verhulst, die de geschorste Copa verving, verkijkt er zich bijna op. Aan de overkant krijgt Topka enkele schietkansen maar goed zijn die niet. Het niveau blijft dalen en het wordt tijd voor de rust. Vlak voor de koffie laat Jbari dé kans op de 0-1 liggen. Hij krijgt de bal in de kleine baklijn, maar hij weigert binnen te knallen. Beveren komt goed weg.

Ook de tweede helft brengt geen hoogstaand voetbal, maar wel grote kansen. Ouattara krijgt twee grote kansen, maar telkens schiet hij zwak op Cordier. De zeer bedrijvige Diallo krijgt de bal tot bij Dissa, maar die moet te ver uitwijken en kan enkel naast leggen. De kansen van La Louvière zijn schaars. Jbari met een voorzet, Mazurkiewicz kopt in de handen van Verhulst. Diallo, alweer hij, kan de bal via Dissa bij Gervinho krijgen. Hij knalt van dichtbij de 1-0 binnen. La Louvière wordt wakker en denkt nu pas aan aanvallen. Het kan druk ontwikkelen maar tot echte kansen komt het niet. Beveren weigert gebruik te maken van de ruimte die het krijgt. La Louvière kan zijn slotoffensief niet omzetten in kansen en zo scoort het ook een zesde keer op rij niet.

Beveren kan voor het eerst in de competitie de 0 houden. Het laat nu Lierse en La Louvière achter zich. Het belooft nog een spannende degradatiestrijd te worden. Beveren heeft alvast deze ronde gewonnen. Nog 4 speeldagen te gaan. [AN]

Vooraf