La Louvière
cerCercle Brugge
Datum: 10/09/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade du Tivoli
Cercle haalt eerste puntje
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Cercle haalt eerste puntje
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft zijn eerste punt van het seizoen beet.  Op het veld van La Louvière behaalden de West-Vlamingen een scoreloos gelijkspel.  In een zwakke partij was Cercle de betere ploeg, maar het slaagde er niet in de weg naar de netten te vinden.  Een doelpunt van De Smet werd in de tweede helft nog afgekeurd.  

Emilio Ferrera kon geen beroep doen op de geblesseerde Tiago en Lurquin.  Bij de bezoekers was Meyssen nog niet helemaal hersteld van een rugblessure.  De Smet stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap.  Op een moeilijk bespeelbaar veld was er in het openingskwartier weinig te beleven.  La Louvière kreeg de eerste kansjes van de wedstrijd, met onder meer een schot van Oulai en een kopbal van Jbari.  Doelpunten leverden die pogingen echter niet op en de bezoekers kwamen steeds beter opzetten.  Boi mikte de eerste grote kans van Cercle over.  In de slotfase van de eerste helft was Pinas tot drie keer toe gevaarlijk, maar ook hij kon de netten niet laten trillen.
Het eerste hoogtepunt van de tweede helft was een rode kaart voor Sanchez, nadat de aanvaller Pinas een elleboogstoot had verkocht.  Cercle profiteerde bijna van de numerieke meerderheid, maar een doelpunt van Boi werd afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel. Op het einde van de wedstrijd werden beide doelmannen nog aan het werk gezet, maar Cordier en Vandendriessche slaagden er allebei in hun netten schoon te houden.  Cercle haalt zo zijn eerste puntje van het seizoen.  De West-Vlamingen blijven wel alleen laatste op twee punten van La Louvière, Moeskroen en Beveren, dat het morgen opneemt tegen Standard.