Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Beveren wint gevleid op Sclessin
Glenn De Nys

In een volgepakt en sfeervol Sclessin heeft leider Standard zijn eerste nederlaag van het nieuwe seizoen opgelopen. Het verloor met 1-3 cijfers tegen een vlijmscherp counterend Beveren. Standard miste vooraan de koelbloedigheid om het af te maken en stuitte meermaals op een sterk keepende Copa. Door de nederlaag van de Rouches komt Anderlecht nu alleen op kop.

Standard begon zeer sterk aan de wedstrijd en Conceiçao mikte een grote kans al meteen hoog over. Even later redde Copa  de meubelen door een schot van Geeraerts in zijn korte hoek te pareren. Beveren prikte af en toe scherp tegen, en daar bleek weer de defensieve zwakte van de Rouches. Na 22 minuten stapte Leonard te laat in en zo mocht Sanogo alleen op Runje afgaan. Sanogo zette de Waaslanders met een prachtig stiftertje ietwat gevleid op voorsprong.

Na het doelpunt brak de wedstrijd helemaal open. De match ging goed op en neer, maar de betere kansen bleven voor de bezoekers. Sanogo dwong Vedran Runje tot een wereldsave en een vrije trap aan de rand van zestien verdween in de muur. In het laatste kwartier oefende Standard toch iets meer druk uit op de Beverse defensie. Tchité trapte eerst nog voorlangs, maar even voor de pauze trof de aanvaller toch raak. De bedrijvige Walasiak zette de bal voor en Tchité trapte met een schitterende omhaal de 1-1 ruststand op het bord.

Na de pauze trok Standard weer ten aanval. Een karrenvracht aan kansen vloeide hieruit voort. Een schot van Geeraerts werd door Copa in hoekschop geduwd. De Beverse goalie hield een minuut later met een prachtige save Moreira van de 2-1. Aan de overzijde kon Sanogo profiteren van een foutje van Runje. De Kroatische keeper gleed bij een nieuwe counter op een verkeerd moment uit en Sanogo krulde, tegen de gang van het spel in, de 1-2 op het bord.

Het fervente supporterslegioen schreeuwde hun team naar voren en dat had ook het gewenste effect. Standard drukte Beveren helemaal weg. De gelijkmaker moest gaan vallen. Tchité en Geeraerts waren er beiden heel dicht bij. Na 70 minuten kregen de Rouches de genadeslag. Weer door een defensieve aarzeling mocht Marco Né moederziel alleen op Verdran Runje afstevenen en werkte koeltjes af (1-3).

Runje behoedde zijn ploeg even later, met een schitterende beenveeg, nog voor de totale afstraffing. Onder een striemend fluitconcert van de supporters begaven de spelers zich naar de kleedkamer. Standard speelde niet slecht, maar de afwerking liet te wensen over. De Rouches moeten de koppositie aan Anderlecht overlaten. Beveren daarentegen counterde vlijmscherp en werkte zijn kansen wel af. Zij schuiven op naar de middenmoot.