zwaZulte Waregem
Germinal Beerschot
0-1
58'
88'
1-1
94'
2-1
Datum: 10/09/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem lacht om extra tijd
Jan Martynowski
| 0 reacties
Zulte Waregem lacht om extra tijd
Foto: © SC

Zulte Waregem haalde zijn eerste thuisoverwinning in eerste klasse. Slachtoffer van dienst was een zwak Germinal Beerschot, dat in de laatste minuten met acht man moest buigen. Waren de West-Vlamingen enkele weken geleden nog woest om vijf minuten extra tijd, nu konden ze er enkel breed om lachen.

De eerste helft had niet veel om het lijf. Regen, regen en nog eens regen maakte het voetballen moeilijk tot onmogelijk. Of is dat gewoon een geschikte uitvlucht? In ieder geval mikte de thuisploeg op de lange bal naar Salou. Op het kwartier zette die een een-twee op met Dupré, maar die kon niet binnen het kader besluiten. Vlak daarna kon de debuterende N'diefi schieten, maar ook dat schot was niet doeltreffend genoeg. De gevaarlijkste bal was misschien nog de veel te harde terugspeelbal van kapitein Mario Cvitanovic. Luciano kon niet verhinderen dat de bal over de achterlijn ging. Het leidde tot een betere fase van Zulte Waregem, waarin vooral Salou kon dreigen. Langs de andere kant raakte Germinal Beerschots hoop op bange dagen, Tosin Dosunmu, geblesseerd. Hopelijk voor de mannekes raakt de kwikzilveren Nigeriaan speelklaar voor de wedstrijd tegen Marseille. Hij werd vervangen door Camara.

Op het uur kwam Germinal Beerschot met zijn eerste schot tussen de palen op voorsprong. Uitgerekend Camara verschalkte Merlier met een afgeweken schot in de korte hoek. Even later trapte de debuterende Hendrikx op de dwarsligger. Zulte Waregem begon te drukken, en dat leidde eerst tot een gevaarlijk standje met alweer Salou. Luciano kon de boomlange spits nog net afstoppen, maar kreeg terecht geel toen hij Salou woedend een duw gaf. Tien minuten later kon Igor Lolo, terug uit schorsing, inpakken. Voor de tweede maal in evenveel wedstrijden voor Germinal Beerschot kreeg hij twee gele kaarten. Tien minuten voor tijd viel Tim Matthys in. Nauwelijk enkele minuten later mocht die een vrije trap mooi in doel krullen. Luciano, heel de wedstrijd al geïrriteerd, sloeg een Zulte-Waregemnaar neer en mocht meteen inpakken. De Braziliaan zal op een fikse schorsing mogen rekenen. Ook Dickson kreeg in de wirwar een rode kaart.

Burie gaf vijf minuten 'overspel' -zoals ze het op het Kiel plegen te noemen- en Salou zorgde ervoor dat er alleen bij de bezoekende fans nog een welgemeende 'Fuck you' over de lippen kwam: hij kopte de bal voorbij gelegenheidsdoelman Ouon

Germinal Beerschot zal zich ernstig moeten herpakken. Met een kern als die waar Brys over beschikt moeten beter voetbal én resultaten mogelijk zijn. Als de Antwerpenaars op deze manier blijven spelen, verkeren ze binnen de kortste keren in degradatienood. Zulte Waregem daarentegen bevestigt de positieve geluiden die vorig seizoen al uit tweede klasse te horen waren: een sterke, goed voetballende ploeg, die wel eens dé verrassing van dit seizoen kan worden.

==> wedstrijdstatistieken