Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Luminus Arena
Genk haalt negen op negen
Philippe Crols

Racing Genk heeft zijn derde overwinning in één week tijd geboekt. Cercle Brugge werd niet zonder moeite, maar wel verdiend opzij gezet. Genk moest tot diep in de tweede helft wachten vooralleer Bob Peeters de bevrijdende treffer scoorde. Het werd uiteindelijk 3-1.

De Limburgers hadden zich geen slechtere start kunnen bedenken. Al na 28 seconden lag de bal in het Genkse doel. Paulus Roiha controleerde de bal met de borst en schoot hem vervolgens ook nog binnen, 0-1 en verstomming in het Fenixstadion. Die eerste vijf minuten waren voor de bezoekers. Jan Moons liet zich niet verrassen door een vrijschop van Harold Meyssen en na drie minuten haalde ook Roiha nog eens uit, maar de 0-2 kwam niet op het bord. Na acht minuten was de gelijkmaker een feit. Francky Vandendriessche kon eerst nog wel redding brengen op de strafschop van Kevin Vandenbergh, maar was in de herneming kansloos op het schot van Soley Seyfo, 1-1. Problemen voor Genk tussen minuut tien en twintig. Zowel Hans Cornelis als Koen Daerden moesten het veld geblesseerd verlaten. Tom Soetaers en de jonge Steven Defour waren de vervangers. Die Defour liet zich al meteen opmerken. Hij had een goede voorzet in huis, maar Vandenbergh kwam net te laat. Ondertussen had Nenad Stojanovic ook al een goede kans verkwanseld. Het bleef eenrichtingsverkeer en weer Vandenbergh was gevaarlijk met een goed schot dat evenwel naast ging. De bezoekende doelman Vandendriessche was zich aan het ontpoppen tot man van de match. Hij bracht redding op een kopbal van Bob Peeters. Even later trof Vandenbergh de buitenkant van de paal.
Een minuut voor rust was de 2-1 tot driemaal toe bijna een feit. Bijna, want eerst redde weer Vandendriessche op briljante wijze de kopbal van Peeters, vervolgens veegde Luke Jones de kopbal van Soetaers van de lijn en tenslotte kopte Gonzague Vandooren over. Het was een klein wonder dat het maar 1-1 was aan de rust.

Na de rust kregen de ruim 20.000 toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien. Eerst kon Tomislav Mikulic koppen, maar Vandendriessche was weer eens paraat. Dat was hij een paar minuten later nog eens. Dit keer was het Stojanovic die zijn hoofd tegen de bal zette. Cercle kon in de tweede helft slechts één keer dreigen. Christophe Grondin schoot de kans over. Voor de rest was het al Genk wat de klok sloeg. Stojanovic schoot voorlangs en even later kopte Soley een voorzet van Soetaers op de bovenkant van de lat. Twintig minuten voor tijd moest Cercle met tien verder. Djordje Svetlicic kreeg een terechte tweede gele kaart na een fout op de uitstekend ingevallen Defour. Een kwartier voor tijd was de bevrijding voor Genk daar. Op een voorzet van Stojanovic deed Bob Peeters waarvoor hij werd gekocht en dat is scoren, 2-1. Acht minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Defour bediende Vandenbergh en die zette de 3-1 eindstand op het bord. Genk had nog een keer meer kunnen scoren, maar Vandendriessche hield Soetaers van de vierde Genkse treffer. Cercle eindigde de partij ook nog met negen mensen na de uitsluiting van Denis Viane net voor tijd.

Genk rukt zo verder op in de stand en is nu met 13 punten uit acht wedstrijden gedeeld zesde. Cercle staat met vier punten uit acht wedstrijden op een gedeelde laatste plaats met La Louvière en Germinal Beerschot.