Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stayen
Westerlo blijft het uitstekend doen
Kristof Blomme

Westerlo wist met één doelpuntje verschil te winnen op het veld van Sint Truiden. Jef Delen zorgde vroeg voor de enige goal. Dankzij deze overwinning wordt Westerlo nu gedeeld tweede met Anderlecht.

Westerlo begon met vertrouwen aan de wedstrijd. Na zeven matchen stond de ploeg van Herman Helleputte namelijk gedeeld derde in de stand. Ook deze match begon goed voor Westerlo. Na tien minuten schoot Delen de bezoekers vanop 20 meter op voorsprong. Voor de rest viel er voor de pauze amper iets te beleven op Staaien. Enkel Hajnal kon nog even dreigen op het halfuur na een misser in de defensie van de bezoekers. Sint Tuiden en Westerlo gingen rusten met 0-1.

Ook de tweede helft was van een laag niveau. Op het uur kwam er toch een kans voor Mulemo, maar Gaspercic kon de bal uit z'n doel houden. Een kwartier voor tijd was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Een bal van Delorge werd door Gaspercic op de paal gedevieerd. Ook in de rebound konden de Limburgers de netten niet vinden. Sint Truiden moest nu blijven komen en op het einde van de wedstrijd profiteerde Bjorn De Wilde bijna. Hij ging alleen op Belic af, maar de Truiense doelman en de paal hielden hem van de 0-2.

Door deze overwinning wordt Westerlo voorlopig gedeeld tweede met Anderlecht. Sint Truiden blijft in de middenmoot met negen punten.