Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen geeft rode lantaarn door
Jan Martynowski

Moeskroen had aan twee vroege doelpunten genoeg om afstand te nemen van La Louvière. Siljak en Filekovic brachten de marge op twee, Jbari scoorde nog voor de rust tegen. Moeskroen neemt afstand van de laatste plaats en geeft die door aan de bezoekers, Germinal Beerschot en Cercle.

La Louvière-trainer Ferrera kon weer rekenen op Nordin Jbari en doelman Cordier. Moeskroen-coach Broeckaert was minder gelukkig en kon niet rekenen op aanvalslinie Tailson-Custovic. Toch nam de thuisploeg het heft in handen. La Louvière liet rustig begaan, want tot veel doelgevaar leidde het thuisoverwicht niet. Tot Siljak in de twintigste minuut plots een cross van Fellahi overhoeks binnenkopte: 1-0. Alsof dat voor de verbijsterde bezoekers niet genoeg was, verdubbelde Filekovic twee minuten later de voorsprong. Hij werkte een afgestopt schot van Dugardein over de lijn. Nu moesten de wolven wel komen, maar tot veel kansen leidde het overwicht niet. Pas vijf minuten voor de rust zorgde Jbari voor gevaar, maar zijn schot ging wel meteen voorbij Martin: 2-1 vlak voor de rust.

De Moeskroenspelers konden zich dan ook voorbereiden op een zware tweede helft. La Louvière rook zijn kans, maar veel dreiging ging er niet van de ploeg uit. Toch kwam het tot kansen voor Jbari -over- en Sanchez - gestopt door Martin. Met de moed der wanhoop bleven de wolven aanvallen, maar de thuisdefensie stond als een huis, met een stevige Martin als doelwachter. Tien minuten voor tijd hield hij de gelijkmaker twee maal van het bord. Eerst redde hij de meubelen op een poging van Sanchez, even daarna stuitte hij Luntala. De stand veranderde niet meer, waardoor Moeskroen de ietwat gevleide zege binnenhaalde.

La Louvière deelt nu dus de rode lantaarn met Cercle Brugge en Germinal Beerschot, dat morgen nog tegen Standard speelt. Moeskroen tankte vertrouwen, maar had niet veel overschot.