Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Anderlecht niet voorbij Lierse
Tonnelier Caroline

Anderlecht heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Standard.  De Brusselaars kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van Lierse. Anderlecht blijft tweede op één punt van de Rouches en met slechts één punt voorsprong op Westerlo.

De thuisploeg startte het best aan de partij, met pogingen van Wils en Yakovenko.  Beiden slaagden er echter niet in de bal binnen het kader te plaatsen.  Lierse controleerde in die beginfase de wedstrijd, zonder Proto echt te kunnen verontrusten.  Iets over het halfuur moest de nationale doelman wel tussenkomen op een schot van een bedrijvige Yakovenko.  Anderlecht kwam in dat slotkwartier eindelijk iets beter in de wedstrijd.  De beste kans was nog voor Serhat, maar hij trapte onbesuisd naast.

Lierse begon ook het best aan de tweede helft, maar Anderlecht reageerde onmiddellijk. Serhat kon op de counter Mpenza bedienen, die echter op doelman Mardulier stootte.  Enkele minuten later besloot Baseggio op aangeven van Mpenza net naast.  In het slotkwartier kregen beide teams nog kansjes op de overwinning.  Een afstandsschot van Baseggio ging opnieuw net naast en ook Vairelles kon niet tussen de palen mikken.  Anderlecht drong nog even aan, zonder echte doelkansen te kunnen afdwingen.  Het was integendeel Lierse dat nog het dichtst bij de overwinning kwam.  Lovrek kon net niet bij een voorzet van Nunes, zodat het bij een 0-0 gelijkspel bleef.  Een verdiend puntje voor Lierse, dat daar in de stand echter niet veel opschiet.  Anderlecht mist de kans om opnieuw koploper te worden en werkte geen goede generale repetitie af met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Betis.