Datum: 27/07/2005 19:30
Speeldag: Voorbereiding
Stadion: Stedelijk Sportstadion
STVV wint van KVSK United

STVV won met 0-1 op de Gestelsedijk tegen KVSK United. Bij de rust was het nog 0-0. De kanaries kwamen enkele malen goed weg voor de koffie maar waren eveneens enkele keren gevaarlijk met doelpogingen van ondermeer Rutten en Mbonabucya. Buvens lukte nog een knap vrijschop net over doel. Beide doelmannen pakten een reuzenwedstrijd en konden hun team behoeden van een achterstand. Ex-kanarie Marcos Pereira zat voor de rust goed in de match en trof éénmaal de lat.

In de twintigste minuut van de tweede helft kwam de eersteklasser dan toch op voorsprong via een knappe vrijschop van Kris Buvens. STVV controleerde verder de wedstrijd en het spel verwaterde door de vele vervangingen bij beide ploegen. De wedstrijd werd bijgewoond door 50 geel-blauwe toeschouwers en ongeveer 500 United-fans.

Opmerkelijk voor de aanvang van de wedstrijd was Mulemo van STVV die gechronometreerde sprintjes trok zonder enige problemen. Landry lijkt terug in orde te zijn na zijn maandenlange revalidatie. Bij de thuisploeg kreeg tester Kalkan nogmaals zijn kans, Serge Ma-Kalambay die tegen Balen te licht werd bevonden was er niet meer bij.