Knokke
cluClub Brugge
Datum: 05/07/2005 19:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Voorbereiding
Stadion: Stadion Knokke FC
Club Brugge wint traditionele opener
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club Brugge wint traditionele opener
Foto: © SC

Landskampioen Club Brugge heeft haar eerste oefenpartij van het seizoen winnend afgesloten. De traditionele opener op FC Knokke draaide uit op een 0-9 zege voor blauw-zwart.

De oefenwedstrijd tegen Knokke was meteen ook het debuut van trainer Jan Ceulemans. De nieuwe oefenmeester pakte uit met een 4-3-3, het systeem waar Club onder Trond Sollied jaren mee speelde. Dat rendeerde, want na tien minuten stond de landskampioen al 0-3 voor. De openingsgoal was van de voet van Victor. In het daaropvolgende kwartier trof Manaseh Ishiaku driemaal raak. Het eerste en derde doelpunt kwamen voort uit een stevige kopstoot, het tweede doelpunt kwam er na een knappe actie met Sven Vermant en Gert Verheyen.

Na de zuivere hattrick van Ishiaku was het even wachten op het vijfde doelpunt. Uiteindelijk zorgde debutant Ivan Leko iets na het halfuur voor de forfaitscore. Hij scoorde een bijzonder knap doelpunt vanuit de tweede lijn. Victor legde na een combinatie met Ishiaku de ruststand vast op 0-6.

Na de koffieklets kregen de Brugse jongeren hun kans. Ook zij deden het niet onaardig. Jonathan Blondel zorgde al gauw voor de 0-7. In de slotfase pikten zowel nieuwkomer Grégory Dufer – met een penalty weliswaar – als Dieter Van Tornhout hun doelpuntje mee. 

Club Brugge oefent komende donderdag om 19u00 op het veld van SK Eernegem. Op dat zelfde ogenblik speelt aartsrivaal Anderlecht een oefenpartij op het veld van Knokke.

Jupiler Pro League

 Voorbereiding