cluClub Brugge
porFC Porto
Datum: 23/07/2005 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Voorbereiding
Stadion: Jan Breydel
Club weinig overtuigend gelijk tegen Porto
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club weinig overtuigend gelijk tegen Porto
Foto: © SC

Club Brugge heeft de dertigste editie van de Brugse Metten verloren. De traditionele galawedstrijd tegen FC Porto eindigde op een 2-2 gelijkspel, maar Club verloor uiteindelijk wel de penaltyserie.

Porto startte het gretigst aan de wedstrijd. De Portugese vice-kampioen kwam na amper tien minuten op voorsprong. Sven Vermant beging een domme, weliswaar lichte fout in de zestien, waarna McCarthy zich mocht opmaken voor een penalty. Butina zat er dicht bij, maar de bal vloog niettemin tegen de netten.

Club Brugge herstelde al gauw het evenwicht en creëerde ook kansen, maar Porto toonde zich verdedigend sterk. Dat kon niet altijd van de Brugse achterhoede gezegd worden, want die aarzelde met momenten. Het vertrek van Timmy Simons en de afwezigheid van Joos Valgaeren viel met momenten op.
Het leek er op dat Club met een achterstand de rust in moest, maar uiteindelijk kwam de gelijkmaker er toch. Ivan Leko ging neer in de zestien, waarna scheidsrechter Allaerts de bal op de stip legde. Bosko Balaban aarzelde niet.

Ook na de pauze had Porto duidelijk de beste kansen. Club Brugge toonde zich op het middenveld gelijk, maar in de aanval stokte het meermaals. De verdediging bleef onzeker acteren, wat uiteindelijk ook resulteerde in een tweede tegentreffer. Na een flater van Klukowski – die nochtans een goede partij speelde – kon Ricardo Costa scoren. Porto leek zo met de overwinning aan de haal te gaan, maar in de slotminuten trof Bosko Balaban opnieuw raak. Met een bijzonder knappe kopbal stelde hij gelijk.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd ook op 2-2. Om de spelers niet te veel te vermoeien, werd er meteen overgegaan naar penalty's. De eerste tien pingels gingen er stuk voor stuk in. Langs Brugse zijde troffen achtereenvolgens Bosko Balaban, Klukowski, Ishiaku – die na zijn treffer uitpakte met een knappe salto – Dufer en Blondel raak. De zesde werd gemist door aanvoerder Gert Verheyen, waardoor Porto uiteindelijk met de trofee aan de haal ging.

Opstelling Club Brugge KV:
Butina, De Cock, Spilar (46'Ishiaku), Maertens, Klukowski, Englebert, Leko (75' Blondel), Vermant (70' Dufer), Clement, Verheyen en Balaban.

Doelpunten Club Brugge KV – FC Porto:
10' McCarthy (0-1, pen.)
45' Balaban (1-1, pen.)
78' Ricardo Costa (1-2)
88' Balaban (2-2)

Jupiler Pro League

 Voorbereiding