rwdmRWDM
berBergen
Datum: 09/07/2005 19:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Voorbereiding
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels verliest oefenmatch
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels verliest oefenmatch
Foto: © SC

Brussels werkte zijn tweedee oefenmatch af, en ook deze (vorige week 2-2 tegen een tweedeprovincialer) was niet bepaald indrukwekkend. RAEC Mons, een oude bekende, klopte Brussels oververdiend met 2-0, wat nog te lichte cijfers waren. Men mag wel niet vergeten dat Brussels deze week op stage in Lichtaart was, en daar wel héél hard heeft doorgetraind, waardoor de spelers er volledig door zaten.

Brussels, met een pak testers aan de start, begon zwakjes, in tegenstelling tot de zeer gedreven Henegouwers. Beide ploegen keken elkaar vorig jaar al tweemaal in de ogen, telkens won Brussels met 2-1 (net als in een oefenmatch in de zomer van 2003). Mons zakte naar tweede klasse en Brussels redde zich nipt, maar zaterdagavond was niet uit te maken wie nu eigenlijk de tweedeklasser was.

Na een kwartiertje kwamen de draken verdiend op voorsprong, toen een vrije trap in doel caprioleerde. Eerder ging een kopbal van Njock tegen de lat. De 300 toeschouwers in het stadion van Francs Borains (ongeveer evenveel van elke ploeg) zagen nog altijd een véél sterker Mons, al kwam nu ook Brussels af en toe opzetten. Tester Sadio liet enkele mooie dingen zien, maar daar bleef het bij, op De Camargo na, die de bal stijlvol, tegen bowlingbalsnelheid, naar de Bergense verdediging "trapte" in plaats van naar de vrijstaande Sadio te passen. Verder Brussels doelgevaar viel er niet meer te noteren, Mons draaide wel nog enkele mooie kansen de nek om.

Wie op Brusselse beterschap hoopte in de tweede helft, kwam bedrogen uit, want het voetbalde zo mogelijk nog slechter. Mons voetbalde de ene kans na de andere bij elkaar, maar vertikte van de klus af te maken. Toch één mogelijkheid voor Brussels: een vrije trap ging maar net naast de kruising. Dit doelgevaar werd genoteerd in de 42ste minuut van de tweede helft, waarmee alles dus gezegd is. Op de late verdubbeling van de score na dan.

Jupiler Pro League

 Voorbereiding