Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Sterchele meteen matchwinnaar
Anthony Van der Planken

Germinal Beerschot heeft het nieuwe seizoen met een zege ingezet. De Antwerpse fusieclub klopte thuis Beveren, zonder echt spektakel op de mat te brengen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Beveren. Gervinho probeerde vanop afstand, Lucinao tikte de bal in corner. Een goede tien minuten later was Daniel Cruz er aan de andere kant al even dicht bij, Copa bracht knap redding. Iets voor het halfuur was het dan toch raak. Sterchele profiteerde van een Beverse onoplettendheid en legde de 1-0 binnen. De jonge aanwinst van Germinal Beerschot kreeg meteen daarna een uitstekende mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar dit keer kon Copa wel redding brengen.

Beveren liet zich echter niet doen. Joseph-Augustin kwam dicht bij de gelijkmaker, de bal vloog slechts nipt over doel. Dissa kreeg op slag van rust nog een niet te missen kans, maar miste.

Na de pauze ging Beveren verder op zoek naar de gelijkmaker. Dissa kwam er opnieuw ontzettend dicht bij, maar Luciano was hem te snel af. Ook Kaiper slaagde er niet in om de Braziliaanse doelman te kloppen. Beveren verdiende wel een gelijkspel, maar het bleef uiteindelijk bij 1-0 winst voor Germinal Beerschot.