Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen start met zege tegen Cercle
Anthony Van der Planken

Met Moeskroen en Cercle Brugge stonden zaterdagavond twee als degradatiekandidaat getipte ploegen tegenover elkaar. Moeskroen trok in eigen huis aan het langste eind. Het werd 2-1.

Al na een klein halfuur leek de wedstrijd gespeeld. Toen al stond het 2-0 na doelpunten van Dugardein en Custovic. Dugardein opende na dertien minuten de score met een prachtige knal. Moeskroen duwde door en kwam een klein kwartier later op 2-0. Demba Ba ging neer in de zestien en kreeg een strafschop, Custovic aarzelde niet.

Na de rust ging Cercle op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook. Invaller Tom De Sutter werd vrijgespeeld door Stijn De Smet en legde de bal voorbij doelman Martin. Cercle Brugge kwam enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar een tweede keer scoren lukte niet meer. Ook Moeskroen kreeg nog kansen -Tomou trapte zelfs op de paal-, maar het bleef bij 2-1.