Genk en Zulte Waregem tegenover elkaar

Kristof Blomme
| 0 reacties
Genk en Zulte Waregem tegenover elkaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat Club Brugge vrijdagavond het seizoen overtuigend inzette, staan zaterdag opnieuw vijf wedstrijden op het programma. Dè affiche is ongetwijfeld Genk - Zulte Waregem in het Fenixstadion. Nieuwkomer Bergen moet op bezoek bij Brussels. Verder ontvangt Charleroi Lierse, moet Beveren op Bezoek bij Germinal Beerschot en treden Moeskroen en Cercle Brugge tegen elkaar in de arena.

Racing Genk kende verre van een vlekkeloze voorbereiding. Enkele belangrijke spelers vertrokken, terwijl Jos Vaessen van z'n voorzittersstoel stapte. Bovendien uitten enkele spelers hun ongenoegen over de manier van werken, waardoor ook trainer Broos onder druk staat. Nu moet Genk tonen toch klaar te zijn voor de nieuwe jaargang. Bij de Limburgers starten vier nieuwkomers: Caillet, Vrancken, De Decker en Bosnjak in de basis. Da Silva en Iakovenko beginnen op de bank. Verdonck, Vandooren en Moons, de kapitein van vorig seizoen, horen niet tot de wedstrijdkern. Bij Zulte Waregem kiest trainer Dury voor dezelfde veldbezetting als vorig seizoen. Toch zijn er met De Vlieger, D'Haene, Reina, Janssens en Roussel vijf nieuwe namen. Vooral die laatste staat voor de zware taak om Salou te doen vergeten. Verschuere is geblesseerd.

Brussels begint het seizoen in eigen huis tegen nieuwkomer Bergen. Bij de thuisploeg is Selemani geblesseerd. Steunpilaar Culek en doelmannen Izgi en Nys zijn door een administratieve blunder niet speelgerechtigd. Hierdoor neemt de piepjonge goalie Lefevre plaats op de bank. Voorin speelt nieuwkomer Sillah in steun van Sanogo. Bergen kan niet rekenen op de geblesseerden Jay, Coquelet en Milas. Gomez zit een schorsingsdag uit. Nieuwkomers Wiggers en Guilmot worden in de basis verwacht.

Charleroi ontvangt in het Stade du Pays de Charleroi Lierse. De Karolo's moeten het stellen zonder de geblesseerde Van Aerschot. Souza zit op de strafbank. Diallo is net op tijd speelgerechtigd. Nieuwkomer Thereau wordt de diepe spits. Lierse mist Ernandes, Snelders, Pittoors en Van Horenbeke. Bob Peeters, die hersteld is, begint op de bank door een gebrek aan matchritme. Voorin maakt Mrdja de dienst uit. 

Germinal Beerschot en Beveren kruisen de degens op het Kiel. Bij de thuisploeg is enkel Maes geblesseerd. Voorin start nieuwkomer Sterchele naast Cavens. De Wilde is nog niet speelgerechtigd. Beveren mist dan weer de geblesseerde Arunina. Tokpa, Ouatara, De Munter, Schuddinck en Piessens vallen uit de kern. De nieuwkomers Van Hoyweghen, Macquet, Theunis en Bozic staan waarschijnlijk aan de aftrap.

Moeskroen tenslotte ontvangt Cercle Brugge. Vorig seizoen werden de Bruggelingen nog met 6-0 vernederd op Le Canonnier. Bij de Henegouwers is Fellahi out. Aanvaller Tomou is speelgerechtigd en start in de basis. Ook topschutter Custovic en nieuwkomer Demba Ba beginnen aan de partij. Bij Cercle zijn nieuwkomer Artz, Boi en Milosevic er niet bij. Nieuweling Gjuzelov start in de basis. Voorin krijgt Pivaljevic steun van De Smet en Dekelver. [TH]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties