Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jan Breydel
Cercle haalt achterstand op
Kristof Blomme

Cercle Brugge en Beveren hebben in het Jan Breydelstadion 2-2 gelijk gespeeld. In de tweede helft kon Cercle een 0-2 achterstand ophalen. Beide ploegen schieten met één punt echter niet veel op.

Beveren en Cercle telden voor deze partij beiden tien punten. De ploeg die de winst kon meegraaien zou zich in de buik van het klassement nestelen. Na amper vijf minuten kreeg de thuisploeg een eerste uitstekende mogelijkheid. Dekelver vond een volledig vrijstaande Pivaljevic voor doel, maar de aanvaller liet de kans onbenut. Cercle bleef kansjes creëren. Eerst knalde Dekelver van ver naast. Even later trapte Portier te zwak in de handen van Copa. Na een kwartier stak Beveren voor het eerst de neus aan het venster. Gervinho wandelde door de groen-zwarte defensie, maar Vandendriessche lag in de weg. Aan de overkant mochten zowel Vandenbussche als Portier op doel koppen, maar zij misten het doelkader. Tien minuten voor de pauze kwam Beveren op voorsprong. Snoeckx kon een vrije trap zomaar inkoppen aan de tweede paal. De bezoekers hadden de smaak nu te pakken. Gervinho liet de defensie van Cercle ter plaatse, maar Vandendriessche redde knap. Even later kwam Gervinho nog eens dicht bij een treffer. Opnieuw lag de thuisdoelman in de weg. Vlak voor de pauze knalde Dissa de laatste kans op de Cerclegoalie.

Ook aan de tweede helft begon Cercle het best. Een poging van Slovic werd knap gepakt door Copa. Na tien minuten ging Vandendriessche zwaar in de fout. De doelman van Cercle probeerde Gervinho te dribbelen, maar dat mislukte. De Ivoriaan kon zo gemakkelijk de 0-2 aantekenen. Aanvankelijk kon Cercle enkel vanop afstand reageren. Schoten van Van Mol en Boi vormden geen probleem voor Copa. Twintig minuten voor het einde kwam de thuisploeg terug in de match. Dekelver faalde niet oog in oog met Copa. Aan de overkant besliste Gervinho op de counter bijna de partij. Hij kwam alleen voor Vandendriessche, maar zijn schot ging naast. Meteen daarna klom Cercle op gelijke hoogte. Een voorzet van Dekelver werd door Pivaljevic ingekopt. In de slotfase ging Cercle op zoek naar een derde treffer. Dekelver trapte een vrije trap over.