Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem scoort drie keer, STVV niet
Dirk Pieters

Zulte Waregem nam het zondagavond op tegen Sint Truiden. Opnieuw won de ploeg van Franky Dury zijn wedstrijd. Dit keer was het Sint Truiden dat verloor met 3-0. Toch speelden de bezoekers een goede wedstrijd, maar Zulte Waregem kende meer succes bij de afwerking.

De eerste kans kwam er na tien minuten, maar de vrije trap van Chimedza ging in de handen van Geert de Vlieger. Vijf minuten later kwam Zulte Waregem opnieuw goed weg. Een schot van Peter Van Houdt ging tegen de paal en viel in de handen van De Vlieger. Aan de overkant had de doelman van Sint Truiden minder geluk. Een vrije trap van Loris Reina ging mooi in doel; 1-0. Ook na het openingsdoelpunt bleef Sint Truiden de betere ploeg, maar steeds stond De Vlieger op de goede plaats. Zo mocht de thuisploeg, tegen de gang van het spel in, met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft was de eerste kans voor Zulte Waregem, maar Roussel schiet hard op doelman Deelkens. Toch bleef ook nu Sint Truiden de beter ploeg, maar zowel Stolica als Jeroen Simaeys kregen de bal er niet in. Het was opnieuw aan de overkant dat het doelpunt viel. Matthieu Verschuere verdubbelde de score met een hard schot van op zo’n 25 meter. Met nog een kwartier te spelen scoorde de thuisploeg opnieuw. Dit keer was het D’Haemers die de netten deed trillen op aangeven van Roussel. Sint Truiden verdiende deze score zeker niet. In de slotfase werd het nog bijna 4-0, maar Aliyu Datti kreeg het leer niet over de lijn. [TH]