Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Edmond Machtensstadion
Een maat voor niets
Filip Van der Elst

In een wedstrijd die nauwelijks kon boeien deelden Brussels en Moeskroen de punten. Het was een logische uitslag, want de 1-1-eindstand stond al snel op het bord, en geen van beide ploegen maakte echt aanstalten om het laken naar zich toe te trekken. Mede door andere uitslagen doen beide ploegen nog een relatief goede zaak.

De partij begon nochtans veelbelovend: Atte-Oudeyi Zanzan kopte al na drie minuten een hoekschop van Julien Gorius knap binnen (1-0). Bij een volgende hoekschop was het alweer bijna raak, maar ditmaal kwam de Togolees centimeters tekort. Ook Jonathan Tehoue kreeg een goede mogelijkheid, maar de Fransman moest, bij het omspelen van Moeskroen-doelman Mark Volders, te ver uitwijken. Iets na het kwartier kwam ook Moeskroen opzetten, en het kwam zelfs meteen op gelijke hoogte, toen David Grondin een vrije schop van ver laag en hard binnenschoot (1-1). Na die gelijkmaker probeerde Moeskroen de wedstrijd in handen te nemen, maar het kwam daarbij nauwelijks aan kansen.

Na de rust een beetje hetzelfde spelbeeld: beide ploegen wouden duidelijk vooral niet verliezen. Moeskroen was ietwat de betere ploeg, maar een kopbal van Bertin Tomou werd nog gered door Michael Cordier. Verder gebeurde er gedurende lange tijd werkelijk niets meer, en de supporters begonnen dan ook te morren. Naar het einde van de wedstrijd toe drong Brussels nog eventjes aan, met één grote kans als resultaat: Nenad Stojanovic schoot van ver, Volders pakte, en in de rebound miste Musaba Selemani van dichtbij volledig zijn schot. Dé kans voor Brussels om toch nog de drie punten in het Edmond Machtensstadion te houden, maar geen van beide ploegen had de overwinning verdiend.