Datum: 04/11/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Edmond Machtensstadion
Slechts vier matchen op zaterdag
Kristof Blomme
| 0 reacties
Slechts vier matchen op zaterdag
Foto: © SC

Zaterdagavond staan slechts vier partijen op het programma in de Jupiler League. Rode lantaarn Lierse staat thuis tegen Bergen opnieuw voor een levensbelangrijke wedstrijd. Ook Cercle en Beveren moeten punten pakken om weg te raken uit de kelder van het klassement. Gent kan tegen Roeselare de aansluiting bewerkstelligen met de subtop. Brussels tenslotte ontvangt Moeskroen in de middenmoot.

De cijfers van Lierse spreken voor zich, na tien wedstrijden pakten de Pallieters amper één puntje. Voor de mannen van Trost wordt het dus stilaan nu of nooit. Een overwinning tegen Bergen is een must. De promovendus daarentegen doet het beter dan verwacht met een twaalfde plaats. Tussen de nummers tien en zeventien is er wel een kloofje van amper vijf punten. Bij de thuisploeg zijn Van der Jeugt, Vandenbroeck, Peeters, Nnaji, De Corte en Frederix geblesseerd. Mario Verheyen moet geschorst toekijken. René Trost mist dus veel ervaren jongens voor deze zespuntenmatch. Nico Vaesen komt wel opnieuw onder de lat. Blessing en Vanderzijl vormen het centrale duo achterin, terwijl Mujanovic rechtsachter wordt. Voorin moeten Snelders en Jatta de doelpunten maken. Ernandes, overgenomen van Club Brugge, zit voor het eerst in de kern. 

Cercle Brugge neemt het in het Jan Breydelstadion op tegen Beveren. Meteen de 3000e officiële wedstrijd voor groen-zwart. Beide ploegen staan gedeeld dertiende met tien punten. Dat zijn er slechts drie meer dan Sint-Truiden, de voorlaatste in de stand. Beide ploegen kunnen de punten dus goed gebruiken. Bij Cercle blijven Artz, Serebrennikov en De Sutter out. Milosevic haalt voor het eerst dit seizoen de selectie. Mogelijk speelt Dekelver voorin, met De Smet in steun. Pivaljevic begint allicht weer op de bank. Bij Beveren liggen Bozic en Badjan in de lappenmand. Van Hoywegen is geschorst, hij wordt vervangen door Zito. Voorin moeten Gervinho en Dissa voor de goals zorgen. Theunis, Macquet en Snoeckx zijn de aanjagers op het middenveld.

AA Gent ontvangt Roeselare op eigen veld. Vorige week werd in het Ottenstadion een 3-1 voorsprong uit handen gegeven tegen Brussels. Tegen Roeselare moet dus absoluut gewonnen worden wil Gent de aansluiting met de subtop niet missen. Roeselare staat in de buik van het klassement met twaalf punten. Bij de thuisploeg zijn Martens en De Ridder er niet bij. Ook Olufade, die grieperig is, moet mogelijk afhaken. Zewlakow zou zijn logische vervanger zijn. Foley komt voorin wel terug uit schorsing. Bij Roeselare is enkel Oyen out met een blessure. Barbé, die last heeft van een maagontstekig, moet wellicht ook de handdoek gooien. 

Ook Brussels en Moeskroen ontmoeten elkaar. Beide ploegen staan in de middenmoot respectievelijk op de tiende en negende plaats. In de laatste zes matchen haalden de Brusselaars amper twee punten. Moeskroen verloor al vier uitmatchen op rij. Bij de thuisploeg blijven Haydock, Sanogo, Colpaert, Durieux en Bruno geblesseerd. Kalulika is geschorst na zijn controversiële uitsluiting vorige week. Omonga speelt wellicht achterin. Stojanovic en Téhoué vormen het aanvalsduo. Moeskroen treedt aan zonder Ba, Hatchi, Martin en Fellahi. Grondin en Teklak keren wel terug uit schorsing. Custovic probeert opnieuw leider te worden in de topschuttersstand.

Meer nieuws