Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Topper eindigt op billijk gelijkspel
Thomas Dubois

De topper tussen Anderlecht en Standard eindigde zondagavond op een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Beide ploegen kregen tal van kansen maar scoren lukte niet. Zowel Renard als Zitka speelden een goede wedstrijd en hielden hun netten schoon. Anderlecht verliest zo terrein op Racing Genk. Standard blijft net onder de top hangen.

Anderlecht begon zonder Frutos en Juhasz aan de wedstrijd, Biglia en Goor raakten speelklaar. In een uitverkocht Sclessin begon Defour aan de aftrap ten koste van De Camargo die op de bank begon. Standard begon het best aan de wedstrijd maar tot echt groot gevaar leidde dat niet. Verder dan enkele schoten van Conceiçao en Rapaic kwam het niet. Op het eerste echte gevaar was het wachten tot even na het kwartier, een kopbal van Geraerts werd makkelijk gepakt door Zitka. Gaandeweg kwamen de bezoekers uit Anderlecht toch iets beter in de wedstrijd. Vanden Borre en Boussoufa konden zo uithalen, maar ook Renard kende geen problemen. Van dan af ging de wedstrijd op en neer en kregen beide ploegen nog enkele kansen maar scoren lukte niet meer voor de rust. Vanden Borre kreeg nog een uitstekende kans oog in oog met de Standard-goalie, maar die pakte knap.

Ook de tweede helft begon gelijkopgaand met hier en daar een kansje. Defour schoot op Zitka en Renard pakte de kopbal van Tchité. Na vijf minuten kwam Anderlecht goed weg wanneer De Bleeckere een strafschopfout van Zitka door de vingers zag. Van dan af aan ging het spel goed op en neer. Even zag het er naar uit dat Anderlecht de wedstrijd in handen zou nemen, maar toen counterde Standard knap. Tot drie keer toe kon Standard dreigen. Eerst werd Jovanovic goed diep gestuurd door Geraerts, die schoot de uitstekende kans over. Vervolgens kon Maestro Conceiçao twee keer gevaarlijk zijn, zonder doelpunt als gevolg.

Ook Anderlecht kwam er sporadisch nog eens uit via Tchité die de hele wedstrijd onder vuur genomen werd door de Standard-aanhang. Lukunku maakte voor Standard nog een invalbeurt, gescoord werd er niet meer, 0-0 was dus het logische resultaat.