Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi wint Waals treffen
Dirk Pieters

In het Waalse treffen won Charleroi met 1-0 van Moeskroen. De thuisploeg kreeg een goedkope strafschop en Chabaud zorgde zo dat de drie punten thuisbleven. De ploeg van Jacky Mathijssen komt door de overwinning op de vierde plaats.

Chaleroi begon aan de wedstrijd zonder Oulmers in de basis. De aanvaller begon verrassend op de bank. Bij Moeskroen begon de jonge Haghedooren aan de wedstrijd.

Na acht minuten stak Charleroi voor het eerst de neus aan het venster. Smolders kon net niet bij een bal van Chabaud, Volders zat er goed tussen. Ook Moeskroen kwam even opzetten met een verre vrije trap van Custovic, maar Luzi werkte de bal in hoekschop. De thuisploeg bleef de gevaarlijkste ploeg voor de rust, maar pogingen van Camus en Chabaud leverden geen doelpunten op. Bij de bezoekers was Custovic de meest gevaarlijke speler, maar opnieuw kreeg hij zijn vrije trap niet tegen de netten. Zo stond het bij de rust nog 0-0.

De tweede helft begon uitstekend voor Charleroi. Habibou ging gemakkelijk neer in de zestien, maar scheidsrechter Breda wees toch naar de stip. Chabaud nam het geschenk aan en zette de 1-0 op het bord. Na de openingstreffer ging Moeskroen met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Toyes kopte een hoekschop bijna in doel, maar Christ haalde de bal van de lijn. Moeskroen had schiedsrechter Breda echt niet mee. Hij zag een zuivere fout op Custovic op de rand van de zestien niet en liet doorspelen. Even later ging diezelfde Custovic zwaar door op Bakari. De aanvaller kwam nu goed weg met slechts geel. De frustraties bij Moeskroen werden duidelijk zichtbaar. In de slotfase kon Jovial bijna de score verdubbelen, maar Volders zat er goed tussen. Tijdens de vier minuten blessuretijd kreeg Jovial opnieuw een reuzekans, maar opnieuw schoot hij op doelman Volders. Zo bleef het uiteindelijk 1-0. [TH]