Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jan Breydel
Cercle zet Bergen simpel opzij
Kristof Blomme

Cercle Brugge heeft op eigen veld een belangrijke zege geboekt tegen Bergen. De promovendus werd naar huis gestuurd met een 3-0 nederlaag. De bezoekers moesten de ganse tweede helft met tien afwerken na rood voor Mirri.

Voor zowel Cercle als Bergen stond onderin het klassement een belangrijke partij op het programma. De thuisploeg begon uitstekend. Na tien minuten stuurde Slovic Boi diep. Zijn voorzet bereikte Dekelver en die zette meteen de 1-0 op het bord. Vijf minuten later verdubbelde groen-zwart de voorsprong al. Een voorzet van Van Mol werd door Pivaljevic op de dwarsligger gekopt. Boi was echter goed gevolgd en klopte Berthelin een tweede keer. Na twintig minuten stak Bergen voor het eerst de neus aan het venster. De kopbal van Mirri verdween over de kooi van Vandendriessche. Halfweg de eerste periode kwam Dekelver oog in oog met Berthelin. De bezoekende goalie kwam als winnaar uit het duel. Bergen kon daar bitter weinig tegenoverstellen. Het kon enkel dreigen via afstandsschoten, maar het vizier van Dalmat stond niet goed gericht. Vlak voor de pauze kregen de Walen een nieuwe opdoffer te verwerken. Mirri vergreep zich aan Pivaljevic en moest terecht gaan douchen.

Vroeg in de tweede helft kreeg Pivaljevic een goede mogelijkheid na een voorzet van Boi. De kopbal van de aanvaller werd door Berthelin uit de hoek gehaald. Even later scoorde de Serviër toch. Hij kreeg het leer van Van Mol en werkte in twee tijden af. Halfweg de tweede periode werd Boi foutief gestuit in het strafschopgebied door Guilmot. Dekelver trapte de elfmeter echter hoog over. Even later kwam Bergen nog eens opzetten. Een kopbal van Guilmot werd gemakkelijk gestopt door Vandendriessche. Aan de overkant stuurde Serebrennikov, die mag terugblikken op een goed debuut, Viane diep. Zijn voorzet werd door Pivaljevic in het zijnet getrapt. Tien minuten voor het einde zette Pivaljevic een goede actie op. Zijn poging werd nog in laatste instantie gered. De laatste kans was voor de bezoekers. Wansi raakte niet verder dan het zijnet. Cercle telt nu één punt meer dan Bergen, dat voorlaatste staat.