Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse geeft zege uit handen tegen GB
Ronny anthonis

Wat een zekere zege voor Lierse moest worden, draaide voor de Pallieters in de slotfase alsnog uit op een verliespartij. Lierse speelde zonder twijfel zijn beste partij maar moest in efficiëntie toch nog onderdoen voor de Ratten. De Pallieters zien de concurrentie weer wat verder uitlopen.

Het eerste kwartier bracht niet veel goeds, veel goede wil maar tot echte kansen kwam het niet. Na twintig minuten stak Lierse de neus voor de eerste keer serieus aan het venster met een poging van Jarju. Diezelfde Jarju knalde eventjes later de bal onhoudbaar voorbij Luciano. Lierse op voorsprong, een eeuwigheid geleden. De wedstrijd brak open en ook Germinal Beerschot begon beter in de wedstrijd te komen via Monteyne en Cruz. Het gevaar zat hem echter aan de overkant. Snelders mocht alleen op wandel richting Luciano, een huizenhoge kans maar de Beerschot-goalie kwam gevat uit zijn doel. Ook Sterchele had iets moois in gedachten, zijn lob vanop zo'n 25 meter ging niet zo gek ver over. Germinal Beerschot had meeste balbezit maar de gevaarlijkste kansen kwamen van Lierse-zijde, 1-0 was dus een terechte ruststand.

Bij de rust greep Marc Brijs in door met Bjorn De Wilde een extra aanvaller in te brengen. Het vuur zat ook meteen weer in de wedstrijd. Na een warrige fase voor het Lierse-doel op een hoekschop kwam Lierse twee keer goed weg. Ook de tweede kans voor Germinal Beerschot kwam er vanuit een stilstaande fase, Cavens kopte van ver een metertje over. De eerste kans na rust voor de thuisploeg leverde ook meteen een doelpunt op. Marco Andic trapte de strafschop na een trekfout in twee keer binnen. Lierse op rozen terwijl Germinal Beerschot geen vuist kon maken. Tot twintig minuten voor tijd dan, Sterchele diep gestuurd en afgewerkt als een echte spits, 2-1. Lierse kreeg een mentale tik en op de koop toe werd een doelpunt van Mujanovic rijkelijk laat afgevlagd wegens buitenspel. Amper twee minuten later kopte Cruz op voorzet van Monteyne de gelijkmaker binnen. Lierse raakte nu helemaal niet meer in de buurt van Luciano maar het werd toch nog even warm toen Mujanovic Ernandes kon afzonderen, een ultieme ingreep van de GB-doelman was broodnodig. Zelfde scenario als bij de gelijkmaker, goeie kans aan de ene kant, doelpunt aan de andere. Bjorn De Wilde, ex-Lierse, bezegelde het lot van de thuisploeg nog in de slotminuut.

Een bittere pil dus voor Lierse, dat een dubbele voorsprong uit handen gaf. De Pallieters volgen nu al op elf punten van STVV en Bergen. Marc Brijs stelde zijn job weer veilig al was de prestatie van zijn ploeg zeventig minuten matig te noemen. [AN]