Landskampioen trekt naar Ottenstadion

Kristof Blomme
| 0 reacties
Landskampioen trekt naar Ottenstadion
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in de Jupiler League de dertiende speeldag op het programma. Kampioen Anderlecht staat voor een moeilijke klus. De Brusselaars trekken naar het Ottenstadion om AA Gent partij te geven. Standard kan bovenin weer helemaal de aansluiting vinden. Dan moet het wel Sint-Truiden opzij zetten. Westerlo trekt naar Zulte Waregem en wint best om mee te blijven draaien aan de top. Onderin ontvangt het bijna veroordeelde Lierse Germinal Beerschot. Beveren trekt naar Roeselare, terwijl Cercle en Bergen elkaar bekampen in een degradatieduel. Brussels tenslotte, neemt het op eigen veld op tegen Lokeren. 

Anderlecht kan dit weekend een goede zaak doen. Dan moeten de Brusselaars wel eerst zelf een moeilijke klip omzeilen. Paars-wit trekt immers naar het Ottenstadion. Voor Mbark Boussoufa is het meteen een weerzien met zijn oude club. Indien Anderlecht wint kan het zondag de topper tussen Genk en Club Brugge ontspannen bekijken. Ook Gent wint best om bovenin te blijven meedraaien. Leekens moet voor deze belangrijke partij drie centrale figuren missen wegens schorsing. Zowel Svetlicic, Noukeu als Pavlovic hebben immers drie gele kartons achter hun naam staan. Martens en Ruiz zijn nog steeds geblesseerd. Alin Stoica komt tegen zijn ex-club aan de aftrap. Anderlecht moet Frutos, Tioté, Mbokani en Van Steenberghe missen. Zowel Tchité als Serhat zijn twijfelachtig. Mogelijk komt Mpenza dus weer aan de aftrap. Gumienny moet de partij in goede banen leiden. 

Standard moet op Sclessin Sint-Truiden kloppen. De Rouches klimmen dan voorlopig over Club Brugge naar de derde plaats in het klassement. Ook Sint-Truiden kan de punten goed gebruiken. De Kanaries staan voorlaatste, ze tellen één punt minder dan Cercle. Bij Standard is Dupré geschorst. Hierdoor neemt Deflandre zijn plaats op de rechtsback weer in. Rapaic en Oussalah moeten geblesseerd toekijken. STVV moet Mbonabucya en Wisniowski missen. Hendrickx en Simaeys komen wel terug. Stolica begint allicht als enige spits. 

Westerlo staat voor een lastige opdracht bij Zulte Waregem. De thuisploeg staat nog steeds in de onderste regionen van het klassement. Een overwinning zou de jongens van Dury de nodige ademruimte geven. Westerlo doet het dan weer uitstekend. Het staat voorlopig op een vijfde stek. Wil het die positie handhaven, dan wordt er best gewonnen. Zulte Waregem kan voor deze partij niet rekenen op D'Haemers die geschorst is. De Brul en Meert zitten geblesseerd op de tribune. Westerlo heeft te kampen met een blessuregolf. Zo zijn Wagemakers, Mennes, Van Imschoot, Beloufa, Convalle, Scheelen, Neve en Vanarwegen uitgeschakeld. Vooral op het middenveld wordt het improviseren voor Helleputte

Onderin neemt rode lantaarn Lierse het op tegen Germinal Beerschot. De Pallieters behaalden tot nu toe amper twee punten. Het kostte trainer Trost uiteindelijk zijn kop. Ondanks de slechte resultaten gelooft men in Lier nog steeds in het behoud. Germinal Beerschot staat voorlopig op een achtste stek. Bij Lierse zijn Van der Jeugt, Nnaji, De Witte, Mampuya en Peeters onbeschikbaar. Eberle valt uit de kern. Tailson is nog niet speelgerechtigd. Germinal Beerschot treedt aan zonder Colman, Quinteros, Vleminckx, De Wree en De Roeck. Lolo is geschorst. 

Roeselare bekampt op Schiervelde Beveren. De West-Vlamingen tellen amper één punt minder. Mits winst doet Roeselare dus goede zaken in het klassement. Winst geeft Beveren zowaar uitzicht op de linkerkolom. Roeselare moet het stellen zonder Oyen, die geblesseerd is. Kapitein Vanderbiest zit een schorsingsdag uit. Eloi behoort niet tot de selectie. Sierens is twijfelachtig. Bij Beveren blijft Bozic out. Zito moet geschorst toekijken. Seka is nog twijfelachtig. Kaiper valt uit de kern. 

Cercle en Bergen staan tegenover elkaar in een heus degradatieduel. Cercle staat zestiende. Groen-zwart telt amper één punt meer dan Sint-Truiden. Winst is dus een absolute must. Bergen kon voorlopig twee punten meer vergaren dan Cercle. De Henegouwers kunnen zich onderin uit de problemen werken. Cercle moet het tot de winterstop stellen zonder Artz, De Sutter en De Smet. Viane is onzeker. Pivaljevic en Gjuzelov zijn wel weer wedstrijdfit. Sererbrennikov staat voor het eerst in de basis. Bij Bergen is Zoko geschorst. Nibombe moet geblesseerd toekijken. Mirri en Brahami komen weer in de ploeg. 

De laatste partij op zaterdag is die tussen Brussels en Lokeren. Beide ploegen staan in de middenmoot met veertien punten. De winnaar kan stilaan naar boven kijken. Bij Brussels is Culek out met een keelontsteking. Ook Haydock, De Troetsel, Bruno, Téhoué, Durieux en Pinelli zijn uitgeschakeld. Stojanovic en Sillah moeten geschorst toekijken. Colpaert en Petö zijn er wel weer bij. Lokeren moet het stellen zonder Milojevic en Bouabe. Voor de rest is iedereen fit.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties