Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Schiervelde
Beveren kan niet winnen op Roeselare
Dirk Pieters

Roeselare deed een goede zaak door met 2-1 te winnen tegen Beveren. Met deze overwinning liet de ploeg van Dirk Geeraerd zien dat het een enorm goede thuisreputatie heeft. Malki en Dufoor zorgden voor de doelpunten, Dissa kon op het einde nog even tegen prikken.

Al na drie minuten kwam Beveren goed weg. Peeters ging neer in de zestien, maar scheidsrechter Bourdouxhe zag er geen graten in. Pas na een halfuur spelen was er de eerste grote kans, en die was meteen goed voor een doelpunt. Barbé bracht de bal mooi voor en Dufoor schoot de bal binnen. Meer viel er in de eerste helft niet te beleven. Beveren probeerde wel, maar kwam niet aan kansen.

In de tweede helft bracht Walter Meeuws een extra spits in. Dissa kwam in de plaats van Lardenoit. Beveren begon dan ook beter aan de tweede helft, maar Seka en Gervinho kregen de bal niet tussen de palen. Twintig minuten voor het einde besliste Malki de wedstrijd. Hij kopte een voorzet van De Vleesschauwer in doel. In de allerlaatste minuut zorgde Dissa nog even voor een opsteker met een mooi doelpunt, maar meer zat er niet in voor de bezoekers. 2-1 was dan ook meteen de eindstand. [AN]