lieLierse SK
lokSporting Lokeren
Datum: 16/12/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Snelders doet het Lisp ontploffen
Ronny anthonis
| 0 reacties
Snelders doet het Lisp ontploffen
Foto: © SC

Lierse gaat dan toch de winterstop in met een overwinning op het conto. Lokeren was het eerste slachtoffer van de Pallieters. De verdiende eerste zege kwam er wel na discutabel handspel van doelpuntenmaker Kristof Snelders. Lierse verdubbelde op die manier zijn punten, de teller staat nu op zes, een klein lichtpuntje in de strijd om het behoud.

Het was maar liefst 25 minuten wachten op een eerste echte kans. Besnik Hasi glipte door de buitenspelval richting Sven Van Der Jeugt maar plaatste de bal onbegrijpelijk naast. Een wedstrijd vol slordigheden werd toen wel interessanter en ook Lierse begon nu kansjes te creƫren. Eerst kon Snelders een voorzet van Andic niet verzilveren, even later nam Jarju Lazic onder vuur maar die pareerde met enige moeite zijn pegel. Meer noemenswaardige feiten vielen er helaas niet te noteren, het aantal slechte passes en misverstanden al evenmin.

Lierse-trainer Rekdal haalde bij de rust de jonge Van der Zyl naar de kant voor Mamouni, hij moest voor meer aanvallende impulsen zorgen. Aan de kant begon Tambwe de tweede helft ter vervanging van Stojanovic. Bij Lierse was Ernandes een opvallende figuur, de Braziliaan maakte zich nuttig maar Lazic toonde zich op zijn twee pogingen.  Ook Sven Vandenbroeck kwam dicht bij de openingstreffer, zijn kopbal ging maar net naast. Lokeren loerde op de counter en lukte er ook in. Maznov kwam in dezelfde situatie als Hasi eerder maar ook zijn neus voor goals liet het afweten. Lierse kwam met de schrik vrij, een nieuwe nederlaag zou de echte doodsteek geweest zijn. Die kwam er niet, integendeel zelfs! In de slotseconde van de wedstrijd gebruikte Kristof Snelders zijn handen om de bal mee te nemen en klaar te leggen om die naast Lazic binnen de duwen. Het Lisp verkeerde in totale extase en het duurde minuten eer de spelers van Lierse weer opgesteld stonden voor de aftrap. 

Mooie taferelen daar op Lierse en het was niet eens echt onverdiend. Besnik Hasi kreeg nog rood nadat hij hevig tekeer ging tegen scheidsrechter Wouters. Slechts voer voor de statistieken want Wouters floot meteen af, het startsein voor een feestje op het Lisp. [AN]