Datum: 15/12/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard doet wat het moet doen
Standard doet wat het moet doen
Foto: © SC

Standard en Moeskroen werkten vrijdagavond al hun laatste wedstrijd van het jaar af. Het was wellicht de laatste match van Onyewu voor Standard. Defour was speelklaar geraakt, Conceiçao niet. Moeskroen had al zeven matchen niet meer gewonnen en kreeg voor dit duel met moeite een ploeg op de been.

Standard leek niet meteen de intentie te hebben attractief voetbal op de mat te brengen. Het was een kwartier wachten op een eerste kansje. Een voorzet van Deflandre belandde bij Defour die in de armen van Volders besloot. Drie minuten later prikte Moeskroen een eerste keer tegen. Charlet besloot recht op Renard. Een goed georganiseerd Moeskroen hield goed stand in de eerste helft. Standard werd lange tijd goed afgehouden. Toch konden de Rouches in de slotfase een tandje bijsteken. Geraerts kopte een verre ingooi van Onyewu door. Jovanovic kon van dichtbij schieten, maar Volders had een knappe reflex in huis. Drie minuten voor rust kopte Geraerts de bal weer door, Jovanovic trapte aan de tweede paal in het zijnet. 

In het begin van de tweede helft kwam Moeskroen niet echt in de problemen. Moeskroen liet zelfs de eerste doelpoging noteren. Renard had toch wat moeite met de vrije trap van Custovic. Stilaan nam Standard meer de bovenhand. Dupré liet zich niet afstoppen en schoot uiteindelijk naast. Twee minuten later kopte Geraerts een lange bal van Dupré naar Jovanovic en die trapte van dichtbij binnen. De ban was gebroken en van dan af werd het makkelijker voetballen voor Standard. Moeskroen kon niet meteen iets terugdoen. Dembélé stak de bal door naar Jovanovic die tussen de benen van Volders binnenschoot: 2-0 en match gespeeld. Standard was nog één keer gevaarlijk op alweer zo'n verre inworp van Onyewu. De Camargo kopte door en de duikkopbal van Jovanovic ging naast. 

Uiteindelijk zette Standard Moeskroen vrij simpel opzij. Standard moest nochtans vrij lang wachten op een doelpunt, maar kwam zelf nauwelijks in de problemen. Standard-topschutter Jovanovic klaarde de klus. Excelsior Moeskroen speelde een verdienstelijke partij, maar bracht aanvallend iets te weinig. Standard komt voorlopig op gelijke hoogte van Club Brugge. Moeskroen gaat het jaar afsluiten in de rechterkolom.                

Vooraf