Datum: 15/12/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Bijna winterstop voor Standard en Moeskroen
Bijna winterstop voor Standard en Moeskroen
Foto: © SC

Vrijdagavond werken Standard en Moeskroen hun laatste wedstrijd van de heenronde af. Standard kan voorlopig klimmen naar de derde plaats. Moeskroen nestelt zich, mits winst, in de linkerkolom. 

Standard en Moeskroen ontmoeten elkaar vrijdagavond in de eerste match van de zeventiende speeldag. Standard haalde vorige week een 4-1 achterstand op tegen Club Brugge en kan de match van vanavond dus vol vertrouwen tegemoet zien. Moeskroen moest zich op Le Canonnier dan weer tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel tegen Lierse, de laatste in de stand. Het staat toch mooi in de middenmoot. 

Standard kan voor deze partij niet rekenen op kapitein Sergio Conceiçao. De Portugees liep op training een dijblessure op. Ook Oussalah en Matias blijven geblesseerd langs de kant. Bovendien is Fellaini geschorst. Hij wordt vervangen door Dembele. Defour en Rapaic zouden wel fit raken, net als Dupré. Voor Onyewu is het meer dan waarschijnlijk zijn laatste match voor Standard. Ook Sarr en Geraerts vertrekken mogelijk tijdens de winterstop. 

Moeskroen heeft te kampen met heel wat blessurelast. Zo blijven Martin, Descamps, Kebe, Hatchi, Haghedooren, Dorothée, Chantry en Ba aan de kant. Verdediger Grimaldi is bovendien geschorst. De Henegouwers reizen met slechts vijftien man af naar Luik.

Meer nieuws