Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Genk wint simpel bij Lierse
Kristof Blomme

Racing Genk heeft een gemakkelijke overwinning geboekt bij Lierse. Op het Lisp werd het 0-3. Vandenbergh tekende voor twee doelpunten.

Na amper vijf minuten klom Genk al op voorsprong. Een voorzet van Soetaers werd door goalgetter Vandenbergh simpel afgemaakt. Even later bracht Mrdja, na een knappe actie, de bordjes bijna in evenwicht. Hij besloot net naast. Hoewel Lierse beter in de match kwam verdubbelde Chatelle halfweg de eerste periode de score, al was daar heel wat geluk mee gemoeid. Een slechte voorzet waaide immers over Vaesen in doel. Meteen daarna moest de geblesseerde Bosnjak plaats ruimen voor Engelaar. Op het halfuur was de partij bijna helemaal gespeeld, maar Caillet kopte naast. Vijf minuten voor de pauze trok Mikulic Mrdja neer in het strafschopgebied. Ref Vervecken liet begaan.

Net na de pauze besliste Vandenbergh de partij bijna helemaal. Na een goeie voorzet van Soetaers tikte hij het leer maar net naast. Niet veel later werd het toch 0-3. Vaesen kon een schot van opnieuw Soetaers niet vasthouden en Vandenbergh was er als de kippen bij om binnen te duwen. Na een uur spelen kreeg ook Engelaar een reuzekans, hij faalde echter oog in oog met doelman Vaesen. Lierse kon niet veel weerwerk meer bieden, waardoor Genk het nieuwe seizoen begint met een knappe 6/6.