Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Regenboogstadion
Brussels wint matige wedstrijd
Filip Van der Elst

FC Brussels blijft het zwarte beest van SV Zulte Waregem. In vijf ontmoetingen (in eerste en tweede klasse) kon de bekerwinnaar nooit zegevieren. Ook zaterdagavond won Brussels het gevecht der fusieploegen: een prachtig doelpunt van Christ Bruno bij het begin van de tweede helft volstond om Brussels een tweede opeenvolgende overwinning te bezorgen. Zulte Waregem blijft, na een 0 op 6 en een matte prestatie, onderaan in de klassering staan.

Vlak voor de aftrap bleek de Hongaarse Brussels-verdediger Zoltan Petö niet speelklaar te zijn, waardoor Sidney Kargbo (broer van) in de basis verscheen. Ook Ebou Sillah moest op de bank beginnen: hij was vorige week tegen Bergen ook al wat ziekjes. Bij de thuisploeg was Mathieu Verschuere nog niet voldoende hersteld.

De wedstrijd startte vrij slap, en de eerste echte kans was voor de bezoekers: Dieudonné Kalulika, de doelpuntenmaker van vorige week, kapte zich mooi vrij, maar Geert De Vlieger redde knap. Brussels claimde bij deze fase ook een strafschop, omdat Richard Culek gehaakt zou zijn geweest door De Vlieger, maar scheidsrechter Paul Allaerts ging daar niet op in. De eerste helft kenmerkte zich verder door een totaal gebrek aan doelkansen, langs beide kanten. Vlak voor rust kwam Kristoffer Andersen dicht bij een doelpunt, maar zijn poging ging nipt over. Bij de rust stond het 0-0, wat niet meer dan logisch was.

Na de rust kwam er dan plots een doelpunt uit de lucht gevallen: een corner van Andersen kwam tot bij Bruno, en die trapte hem knap binnen (0-1). Voor SVZW was dit het signaal om te reageren, maar ook al drukten ze Brussels weg, veel doelrijpe kansen kwam er niet. Cédric Roussel was tweemaal gevaarlijk, maar zowel zijn schuiver als zijn kopbal gingen nipt naast. Het was niet de avond van de van Standard overgekomen spits: even later botste hij met Kargbo, en liep een hersenschudding op. Hij moest het veld verlaten. Na het uitvallen van Roussel werd SVZW nog minder gevaarlijk. Michael Cordier moest nog één bal van Aliyu Datti pakken, maar Brussels hield stand en keerde met drie punten terug naar de hoofdstad. [AN]