Zeven zaterdagmatchen op het programma

Kristof Blomme
| 0 reacties
Zeven zaterdagmatchen op het programma
Foto: © SC

Vrijdagavond ging Standard op eigen veld de boot in tegen Charleroi, 1-2. De Rouches beginnen de competitie dus met 0/6. Zaterdagavond staan er nog zeven wedstrijden op het programma. Anderlecht ontvangt, in zijn eerste thuismatch, Germinal Beerschot. Racing Genk moet op bezoek bij Lierse, terwijl Zulte Waregem Brussels partij geeft. Andere matchen zijn Gent - Moeskroen, Cercle Brugge - Lokeren, Beveren - Westerlo en Bergen Sint-Truiden. Op zondag staat enkel nog Roeselare - Club Brugge op het programma. 

Anderlecht speelt tegen Germinal Beerschot allicht met drie man achterin. Vanden Borre schuift op naar het middenveld. Proto, Van Steenberghe, Pareja, De Man, Tioté en Frutos zijn nog steeds geblesseerd. Mbokani is nog niet speelgerechtigd. Op het middenveld neemt Leiva waarschijnlijk zijn plaats in de basiself terug in. Tchité wordt voorin weer gesteund door Hassan en Boussoufa. Bij Germinal Beerschot is enkel Maes niet fit. Cavens wordt vervangen door Wamfor, waardoor Sterchele de enige spits wordt. 

Op het Lisp ontmoeten Lierse en Racing Genk elkaar. Bij de thuisploeg zijn Eberle, Ernandes, Nnaji, Snelders, Pittoors en Van Horenbeke out. Jarju en Jatta, twee Gambianen, zijn niet speelgerechtigd. Bob Peeters start tegen zijn ex-ploeg in de basiself. Hij vormt voorin een koppel met Mrdja. Bij Genk sukkelt Claessens met de adductoren. Hij wordt in de basis vervangen door Mikulic. Ook Moons, Verdonck, Soley en Stojanovic moeten afrekenen met blessures. 

Zulte Waregem ging vorige week, zeer tegen de zin van trainer Dury, in het Fenixstadion verliezen. Er werden alvast enkele veranderingen aangekondigd. Zo verliest De Brul mogelijk zijn plaats centraal in de defensie aan Leleu. Ook Reina moet vrezen voor zijn plaats. Iedereen is alvast fit, ook Verschuere komt weer in de kern. Brussels moet Selemani dan weer lange tijd missen. Petö is nog onzeker. Culek, die vorige week niet speelgerechtigd was, kan nu wel aantreden. Kalulika zal, net als vorige week, voor de goals moeten zorgen. 

In het Ottenstadion kruisen Gent en Moeskroen de degens. Gent moet zich herpakken na de zware 5-0 nederlaag bij Club Brugge vorige week. Sandy Martens liep op training een knieblessure op en zal er niet bij lopen. Ook Weytens is nog niet fit. Zewlakow speelt tegen z'n ex-club. Bij Moeskroen zullen Fellahi en Chantry er niet bij zijn. Dugardein raakt wel fit. Met Custovic, Tomou en Ba starten weer drie aanvallers in de basis. 

Cercle moet in het Jan Breydelstadion voorbij Lokeren zien te raken. Bij de thuisploeg is Gjuzelov speelgerechtigd. Artz, Boi, Milosevic en Muhamadu zijn niet wedstrijdfit. Mogelijk komen Slovic en De Sutter in de basis ten nadele van Valenta en Dekelver. Lokeren moet het stellen zonder Van Handenhoven, Bouabe en Milojevic. Aanvaller Tambwe zit een schorsingsdag uit. Overmeire en Kristinsson zijn nog twijfelachtig. 

Beveren neemt het op tegen Westerlo. Enkel Arunina is niet fit. Meeuws start waarschijnlijk met dezelfde elf als vorige week. Dissa en Bozic moeten voorin dus weer voor gevaar zorgen. Westerlo kan nog niet rekenen op Vanarwegen, Beloufa, Neve en Scheelen. Mogelijk komt Van den Eede aan de aftrap. Utaka zou dan plaats moeten ruimen. 

Nieuwkomer Bergen moet tegen Sint-Truiden de eerste punten van het seizoen proberen halen. Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder Cordaro, Milas, Coquelet, Jay en Dahman. Nieuwelingen Zoko en Dalmat zijn speelgerechtigd. Bij de Limburgers is Santalab geblesseerd. Nys is voor een week naar de B-kern verwezen. Munyaneza treedt aan als enige spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties