Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Daknam
Gent pakt eerste puntje
Jelle Vereecke

In een matige derby kon Gent eindelijk de 0 van de tabellen vegen. De Buffalo's kwamen vroeg op voorsprong, maar nog voor de rust zorgde Lokeren voor de verdiende eindstand.

De partij begon nochtans niet onaardig. In de eerste minuten ging het spel goed van de ene naar de andere kant. De eerste doelpoging kwam van Maznov, met een kopbal op voorzet van Filipovic was hij niet al te gevaarlijk en Herpoel pakte makkelijk. Op een counter kwam Gent in de 8e minuut al op voorsprong. Met een gelukje kwam de voorzet van Zewlakow bij Grégoire en die legde de bal van dichtbij simpel in doel, 0-1. Lokeren vond niet meteen een antwoord maar was vanaf dan wel de beste ploeg. AA Gent speelt afwachtend en was al blij dat het eens op voorsprong kon komen. Lokeren zette het overwicht slechts in weinig kansjes om, Camara knalde eens op Herpoel na een mooie actie, Tambwe had ook mooie acties in huis, maar dat leidde niet altijd tot doelgevaar. Lokeren kreeg ook nog een vrije trap, maar de bal van Overmeire was niet al te moeilijk voor Herpoel.

Even later scoorde Lokeren dan toch. Gent kreeg de bal niet weg en tot overmaat van ramp verdedigt Herpoel erbarmelijk uit. Hij trapte slecht weg en Camara onderschepte. Die had iets moois in gedachten en voerde het nog perfect uit ook: hij lobde de bal perfect over de doelman in de kruising en het stond 1-1, op dat moment zeker verdiend voor Sporting. Nog voor rust moest Gent nog op voorsprong gekomen zijn, maar Davy De Beule knalde de bal op de lat. Bij de rust was de stand dus 1-1.

De tweede helft begon goed voor Gent. Een doorgekopte corner belandde bij Zewlakow, maar zijn bal werd gered door Lazic. De match verliep heel wat flauwer na de rust tot De Beule op wandel ging met de bal. Hij nam de bal echter met z'n hand mee voordat hij in doel had gewerkt. De ex-speler van Lokeren kreeg geel. De wedstrijd verwaterde, de ingevallen Runar Kristinsson speelde zwak en kon zijn ploeg ook niets bijbrengen. Bij Gent moest Zewlakow eraf met een blessure, Davy De Beule werd op boe-geroep getrakteerd bij zijn wissel, hij speelde trouwens een flauwe match.

Naar het einde van de match toe werd Gent nog iets beter en gevaarlijker, maar scoren lukte niet meer. Beide ploegen leken wel tevreden met een punt. Al bij al een billijk resultaat, Lokeren was beter in de eerste helft, het laatste halfuur was Gent beter. Lokeren staat nu negende en is nog steeds ongeslagen, Gent staat voorlaatste en heeft nog niet kunnen winnen. [TH]