Stadion: Jan Breydel
Club zonder glans voorbij stug Beveren
T. Coremans

Zaterdagavond stonden in Jan Breydel Club Brugge en SK Beveren tegenover elkaar voor de derde speeldag in de Jupiler League. De Bruggelingen hoopten beter te doen dan tegen Roeselare vorige week in de competitie, en proberen hun Europese lijn door te trekken van in het Litouwse Süduva. SK Beveren was gebrand op het bemachtigen van zijn eerste punten in de Belgische topklasse.

De eerste helft begon zéér mak langs beide kanten. Beide teams toonden weinig initiatief in de beginfase en dus was het lang wachten op een doelrijpe kans. Balaban toonde zich in het eerste half uur het vaardigst met tweemaal een vrije trap en veel loopwerk. Ook Daerden besloot net naast. Beveren kwam er niet aan te pas terwijl Club ook te weinig creativiteit en snelheid toonde om aanspraak te maken op een doelpunt. Toch scoorde Vermant in de 37e minuut de 1-0 voor Club met een beetje geluk. Ishiaku maakte de baan vrij voor the captain, die via het been van Balaban binnenschoot. Net voor rust pareerde Copa nog een kopbal van Clement uit zijn doel.

Na een peptalk in de kleedkamers van beide trainers hoopte iedereen op een betere tweede helft. De Waaslanders hielden achteraan alles afgesloten en Club Brugge kwam er maar niet door. Veel gemompel begon te weerklinken vanuit de tribunes. Maar de minder glansrijke prestatie van blauw-zwart was dan ook wel te wijten aan de goede organisatie van geel-blauw. Club bleef domineren al was het een scherpe counter van Beveren die bijna voor de gelijkmaker zorgde. Dissa duwde de bal net naast. Even later was het bij Club Brugge tijd voor een knappe aanval. De beslissende pass werd gegeven door Vermant, de afwerking werd voorgeschoteld door de nieuwe goalgetter van Club: Koen Daerden, 2-0.
Met nog twintig minuten op de klok waren de drie punten voor Club Brugge binnen. De ingevallen Salou liet nog enkele staaltjes van techniek zien maar echt doeltreffend waren deze niet.
Nog één kleine smet op deze wedstrijd. Badjan pakte in de slotminuten nog rood voor een drieste tackle op Klukowski.

Club pakt zo de broodnodige drie punten en maakt zich op voor een drukke week met de Europese wedstrijd tegen Süduva en de belangrijke confrontatie met Anderlecht. Beveren blijft ondertussen puntenloos laatste. [AN]