Defour even terug in Genk

Kristof Blomme
| 0 reacties
Defour even terug in Genk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat de derde speeldag in de hoogste klasse op het programma. Alles draait rond de confrontatie tussen Racing Genk en Steven Defour. Verder zijn er een pak vragen. Kan Club Brugge de slechte prestatie bij Roeselare doen vergeten tegen Beveren? Pakt Zulte Waregem de eerste punten? Blijven Moeskroen en Brussels ongeslagen? We weten het allemaal om 21.45 uur vanavond. 

De match rond Racing Genk en Standard in het Fenixstadion draait helemaal rond Steven Defour. De speler die bij Genk met de wet van '78 dreigde om uiteindelijk bij Standard terecht te komen wacht een warm onthaal. Dit wordt voor de thuissupporters alvast de match van het seizoen. Bij de Limburgers zijn Soley, Haroun en Ogunjimi geblesseerd. Claessens valt uit de kern en gaat op zoek naar een nieuwe club. Bij de Rouches loopt de schorsing van Conceiçao ten einde. Hij moet echter nog een maand geblesseerd toekijken. Ook Bouchouari, De Camargo en Oussalah blijven langs de kant. Sa Pinto begint aan de match als enige spits. 

Club Brugge, dat op de vorige speeldag pijnlijk onderuit ging, ontmoet Beveren. Bij Club zijn Valgaeren, Van Heerden en Vermeulen out. Lenaerts verdringt Verbauwhede als tweede doelman. Ook Chavez, Diallo, Dreesen en Dufer vallen uit de kern. Voorin beginnen Salou en Balaban in de basis. Beveren kan niet rekenen op Arunina. Dissa begint mogelijk op de bank, waardoor Bozic de enige spits wordt. 

Moeskroen, dat het maximum van de punten telt, ontvangt Roeselare. Bij de Henegouwers is enkel Tohoua geblesseerd. Topschutter Custovic krijgt Tomou naast zich in de spits. Bij Roeselare zijn Sierens, Barbé, Eloi en Annys nog steeds niet fit. Vanderbiest keert terug uit schorsing. De Vleeschauwer is twijfelachtig met een enkelletsel. Malki keert dan weer terug uit blessure. 

Brussels, dat ook nog geen punt liet liggen, krijgt Sint-Truiden over de vloer. Bij de Brusselaars zijn Selemani en Petö out. De Congolees Matumona is nog niet speelgerechtigd. Voorin begint Sanogo als enige spits met Sillah in steun. Sint-Truiden moet het doen zonder Mbonabucya. Delorge en Debroux zijn dan weer geschorst na hun rode kaart twee weken geleden. Vanczak, de nieuwe centrale verdediger, begint meteen in de basis. 

Zulte Waregem moet tegen Lierse de eerste punten van het seizoen pakken. Dat zal wel zonder Roussel moeten, die enkele weken uitgeschakeld is. Hij wordt vervangen door Datti. Ook D'Haene is niet fit. Verschuere komt mogelijk aan de aftrap. Centraal achterin is met Leleu en De Brul het duo van vorig seizoen herenigd. Bij Lierse moeten Verheyen, Van Horenbeke, Eberle, Mampuya, Ernandes en Develer langs de kant toekijken. Mogelijk begint één van de Gambianen meteen in de basis. Voorin starten Mrdja en Peeters

Germinal Beerschot neemt het op Het Kiel op tegen nieuwkomer Bergen. Bij de thuisploeg zal Kris de Wree enkele maanden langs de kant staan. Ook Maes, Milenkovic en De Wilde liggen in de lappenmand. Figueroa begint deze partij als basispion. Voorin krijgt Sterchele Cavens naast zich. Bij Bergen is iedereen fit. Voorin begint Zoko in de basiself. 

Charleroi, tenslotte, ontmoet Cercle Brugge. Bij de Karolo's is Van Avermaet out. Waarschijnlijk beginnen dezelfde elf als twee weken geleden aan de match.  Bij Cercle wordt doelman Vandendriessche vervangen door Dantschotter. Ook Artz en Milosevic zijn er nog niet bij. De Sutter en Pivaljevic moeten voor de goals zorgen. [TH]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties