Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Edmond Machtensstadion
Boeiende partij kent geen winnaar
Filip Van der Elst

FC Brussels en STVV deelden zaterdagavond, na een evenwichtige partij, de punten. Beide ploegen kwamen eens op voorsprong, maar telkens werd er na een paar minuten reeds gelijk gemaakt. Brussels kan zo, met een zeven op negen, terugblikken op een geslaagde start. STVV blijft, ondanks zijn eerste puntje in deze competitie, onderaan hangen en had wellicht meer gewenst.

Brussels begon het felst, en kreeg al snel een goede mogelijkheid, toen Julien Gorius Dieudonné Kalulika bediende, maar Bart Deelkens redde knap. Aan de overkant redde Michael Cordier een schot van Jeroen Simaeys, en moest de jonge goalie van Brussels de daaropvolgende voorzet in hoekschop tikken. De Brusselse verdediging werkte deze slecht weg, en de bal kwam, randje buitenspel, tot bij Peter Van Houdt, die Cordier kansloos liet (0-1). Brussels prikte onmiddellijk tegen: Gorius werd, eveneens vanuit buitenspelpositie, alleen richting Deelkens gestuurd, maar de jonge Fransman was niet egoïstisch en bediende Kalulika, die slechts hoefde binnen te tikken (1-1). De bordjes stonden alweer in evenwicht, en met deze score gingen beide ploegen de rust in. Veel viel er namelijk niet meer te noteren, op een kopbal van Simaeys, die net naast ging, na.

Na de rust kwam Brussels al snel op voorsprong: de voor Christ Bruno (die denkelijk enkele weken out zal zijn met een spierscheur) ingevallen Fabrice Omonga werd foutief gestopt, en de daaropvolgende vrije trap werd heerlijk binnengeknald door Gorius, die zijn sterke wedstrijd zo bekroond zag met een doelpunt (2-1). Sint Truiden was wat van slag, en onmiddellijk hierna stond het al 3-1, maar het doelpunt van Kalulika werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Luttele seconden later viel de goal aan de overkant: Atte-Oudeyi Zanzan ging onder de bal door, en Van Houdt lobde de bal mooi over Cordier (2-2). Van Houdt, die jarenlang in Duitsland speelde, heeft zijn terugkeer in de Belgische competitie dus niet gemist. Na de gelijkmaker deemsterde Brussels helemaal weg, en zorgden de bezoekers, op zoek naar een eerste overwinning, voor extra druk. De kopbal van Cephas Chimedza (een voorzet van Landry Mulemo, nadat Steve Colpaert slecht uitverdedigde) ging echter nipt over. Twintig minuten voor tijd moest scheidsrechter Geert Barbry het veld verlaten met een blessure: vierde scheidsrechter Bylois kwam hem vervangen. Ondertussen had Brussels het evenwicht hersteld, gebeurde er niet veel meer, al had invaller Moussa Sanogo wel nog dé kans op het winnende doelpunt, maar Deelkens lag in de weg en redde zo een punt voor zijn ploeg. [AN]