Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Het Kuipje
Anderlecht behoudt het maximum
Ruben Claesen

In de wedstrijd tussen Westerlo en Anderlecht hebben de bezoekers een uitstekende zaak gedaan. Anderlecht won namelijk met 3-4 en pakt nu alleen de leiding. Het was een erg fraaie wedstrijd; Boussoufa en Biglia orchestreerden het spel van Anderlecht met voorin een uiterst bedrijvige Tchité, de thuisploeg teerde vooral op de flitsen van Ogunsoto. Maar uiteindelijk trok Sporting aan het langste eind in één van de beste wedstrijden tot dusver.

Anderlecht begon bijzonder fel en kwam al na drie minuten bijna op voorsprong. Vanderhaeghe gaf voor met links, de vrijstaande Hassan kopte de opgelegde mogelijkheid naast. Op het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Boussoufa kwam aan de linkerflank aan de bal, lepelde het leer op het hoofd van Tchité die met een knappe kopbal Gaspercic het nakijken gaf. Westerlo kwam maar moeilijk in haar ritme, Anderlecht was baas en had de beste kansen. Twintig minuten voor rust verstuurde Hassan een prachtige pass naar Legear. De rechtsmidden kreeg de bal in twee keer toch voor de goal, Tchité was er als de kippen bij om zijn tweede van de avond binnen te trappen. Westerlo moest iets ondernemen en een reactie liet niet lang op zich wachten. Integendeel, want twee minuten later krulde Wim Mennes een vrije trap vanop zo’n twintig meter voor bij Zitka. 1-2, we hadden weer een wedstrijd. Weer vier minuten later kon de match bijna opnieuw beginnen. Utaka werd de diepte ingestuurd en sneed door het hart van de paars-witte defensie, maar oog in oog met Zitka liet hij het afweten. 1-2 was de ruststand.

De tweede periode begon opmerkelijk rustiger dan de eerste. Even voor het uur stuurde Mennes Ogunsoto weg en als een duiveltje uit een doosje trapte de Nigeriaanse aanwinst het leer knap voorbij Zitka. De Westelse vreugde was echter maar van korte duur, de daaropvolgende aanval van de kampioen was meteen raak. Na een warrige fase in de zestien meter van de thuisploeg ontglipte Tchité de buitenspelval en trapte beheerst voorbij Gaspercic. Zijn derde van de avond, de vijfde van het seizoen. Tien minuten later leek de wedstrijd in een definitieve plooi te vallen, toen scheidsrechter Bultynck de bal op de stip legde na hands van Ntuka. De ingevallen Nicolas Frutos bedankte en knalde keihard binnen, 2-4. Anderlecht had wel zin in meer doelpunten, maar het was de thuisploeg die terugkwam. De bal kwam vijf minuten na de 2-4 vrij na een duel tussen Juhasz en Van den Eede, Ogunsoto maakte het weer spannend door de 3-4 te maken. Hoe meer de wedstrijd vorderde, hoe minder er werd gevoetbald. Beide ploegen knokten voor wat ze waard waren, maar uiteindelijk keerde Anderlecht met de punten terug naar de hoofdstad. [AN]