Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Ger. Beerschot pakt de drie punten
Dirk Pieters

Germinal Beerschot moest zaterdagavond vechten tot de laatste minuut om als nog de drie punten te pakken. De Argentijn Colman zorgde in de 90ste minuut voor het enige doelpunt van de avond. Een verdiende overwinning van de thuisploeg.

Al na vier minuten kreeg Jurgen Cavens een unieke kans om de thuisploeg op voorsprong te trappen, maar de aanvaller kon niet scoren toen hij alleen op doelman Dantschotter mocht afgaan. Ook Cercle Brugge kwam in de beginfase enkele malen gevaarlijk opzetten, maar scoren lukte ook voor de bezoekers niet. Na het leuke begin viel de wedstrijd wat stil. Enkel De Sutter kreeg nog een goede mogelijkheid, maar Germinal Beerschot-doelman Luciano bracht redding met de voet. De thuisploeg had voor de rust het meeste balbezit, maar speelde te slordig om de bezoekers in de problemen te brengen en zo bleef het 0-0.

In de tweede helft begon Germinal Beerschot opnieuw goed. De eerste kans was opnieuw voor Cavens, maar weer ging zijn bal niet tussen de palen. Rond het uur kreeg de thuisploeg enkele goede kansen, maar Colman schoot eerst op Dantschotter en in de rebound op de paal. Aan de overkant ook gevaar, de thuisploeg mocht erg blij zijn dat Luciano met een schitterende redding Cercle van een doelpunt hield.

In de allerlaatste minuut lukte het dan toch voor Colman. De Argentijn profiteerde van een flater in de Brugse defensie en schoot de 1-0 tegen de netten. Al bij al een verdiende overwinning voor de thuisploeg.