wesWesterlo
staStandard
Datum: 06/05/2007 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Het Kuipje
De Camargo redt Standard in slotfase
Thomas Dubois
| 0 reacties
De Camargo redt Standard in slotfase
Foto: © SC

Standard is er niet in geslaagd om z’n uitwedstrijd tegen Westerlo te winnen. Een doelpunt van Dekelver leek een lange tijd te volstaan voor de drie punten voor de thuisploeg, maar een doelpunt in de laatste minuut van De Camargo besliste daar anders over. Desondanks blijft Standard de hete adem van AA Gent in de nek voelen, Gent heeft twee punten minder dan Standard.
 
Geen Gaspercic meer bij Westerlo, die moet de rest van het seizoen geblesseerd toekijken. De Winter begon in doel. Ook geen Van Kerckhoven, hij haakte af na de opwarming, Corstjens verving hem. Bij Standard ontbrak Jovanovic, hij was geschorst. De Camargo moest het vooraan alleen zien te rooien. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Topschutter Ogunsoto probeerde het, zonder succes. Standard kon gevat antwoorden via Fellaini, maar ook De Winter was wakker. Meteen erna viel het eerste doelpunt van de wedstrijd te noteren. Sarr gleed ongelukkig weg waardoor Dekelver volledig vrijstaand de bal kreeg. De Westel-spits twijfelde niet en scoorde de 1-0. Standard zocht wel, maar vond geen oplossing voor de achterstand. Het was eerder Westerlo dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Standard toonde zich onmachtig voor rusten en ging dan ook met een 1-0 achterstand de rust in.
 
Het eerste grote gevaar viel op naam van de ingevallen Ali Lukunku te schrijven. De Winter kwam goed tussen. Meteen daarna kon Westerlo opnieuw dreigen, Ogunsoto kon alleen op Renard afgaan, maar die verijdelde de 2-0. Westerlo bleef goed meedoen en vooral Delen kon Renard bedreigen. Op het uur kreeg De Camargo een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar de bal belandde net naast de paal. Veel meer kansen vielen er niet te noteren. Standard en Preud’Homme zetten alles op alles, en dat leverde ook nog een doelpunt op in de slotminuut. De Camargo kon sneller aan de bal dan doelman De Winter en de gelijkmaker was een feit. Een domper voor een sterk Westerlo dat nog iets probeerde maar Ogunsoto zag z’n poging er net naast gaan.   
 

Jupiler Pro League

 Speeldag 32