Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Luminus Arena
Genk komt weg met drie punten in Lokeren
Jelle Vereecke

Genk zet titelconcurrent Anderlecht net als vorig weekend weer onder druk. De Limburgers gingen met 0-1 winnen in Lokeren, maar de drie punten waren niet echt verdiend te noemen. De enige kans van Genk leverde een doelpunt op, in de tweede helft kwam Lokeren een tikkeltje geluk te kort.

Racing Genk zit in het heetst van de titelstrijd en dus was winnen de enige mogelijkheid op Daknam. Het moest wel de geblesseerde Eric Matoukou missen in de verdediging. Ook Jaja Coelho raakte niet fit voor de wedstrijd, terwijl Ivan Bosnjak eindelijk weer op het veld stond, zij het in de reservenmatch donderdagavond. Lokeren mistte de Afrikaanse tandem Mbayé-Mbayo, de eerste door schorsing, de tweede door blessure.

In de eerste helft viel er weinig te beleven. Na vijf minuten belandde een vrije trap van Tom Soetaers bij Tomislav Mikulic, maar de vervanger van Matoukou trapte naast. Na twintig minuten volgde dan een noodgedwongen wissel bij Genk : Thomas Chatelle moest geblesseerd van het veld en werd vervangen door Alex Da Silva, een aderlating voor de Limburgers. Geen kansen meer tot de rust, behalve na een corner voor Lokeren. Verdediger Diallo en spits Mohamed Armoumen kunnen beiden niet op doel besluiten.

Racing Genk had duidelijk zijn dagje niet, maar net voor de rust scoorden ze toch : Caillet brengt voor doel waar Tom Soetaers opzij legt. Goran Ljubojevic profiteert van aarzelen bij de Lokerse verdedigers en trapt de 0-1 tegen de netten. De Limburgers scoren meteen uit hun eerste kans, meteen ook de ruststand na een povere eerste helft.

Na de rust komt Racing Genk helemaal niet meer aan de bak, Lokeren dringt meteen zijn wil op en dat is minstens een puntje pakken. Positief is dat Patiyo Tambwe en Armoumen elkaar beter en beter beginnen te vinden en dus gevaarlijker voor doel worden. Tambwe knalt net na rust al naast op pass van de Marokkaan. Lokeren kon ook voor de bijna laatste keer rekenen op de klasse van Runar Kristinsson : hij kapte zich mooi vrij en verstuurde een pass naar Grégory Dufer, maar diens voorzet werd overgekopt door Tambwe. Genk kreeg ook nog eens een counter na balverlies van de mee opgerukte Joao Carlos, maar Faris Haroun besloot te zwak op doel.

Lokeren bleef drukken tot het einde, maar het had geen geluk. De grootste kans was nog voor Mohamed Armoumen op voorzet van Diallo, maar via de vingertoppen van Logan Bailly gaat de bal nog tegen de dwarsligger. De thuisploeg verdiende ondertussen minstens een punt tegen de titelkandidaat, maar het geluk ontbrak. Tambwe kon nog een laatste keer op doel afgaan, maar Bailly redde alweer. Armoumen speeld eene goede, balvaste match vooraan bij Lokeren, maar kreeg op het einde nog zijn tweede geel na een kopstootje aan het adres van Hans Cornelis. De rechtsachter had een counter foutief afgebroken en kreeg daar zelf ook geel voor.

Maar het resultaat bleef staan : Genk komt weg met de drie punten op Daknam. Goran Ljubojevic scoorde al voor de vijfde match op rij, deze maal uit de enige echte kans voor Racing Genk. Sporting Lokeren domineerde het spel goed in de tweede helft, maar noch Tambwe, noch Armoumen konden de netten doen trillen. Genk zet nu weer Anderlecht onder druk, dat morgen tegen Beveren speelt. Lokeren zal duimen voor Anderlecht, want het moet nog altijd oppassen voor die andere Waaslanders.