Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Freethiel
Beveren pakt z'n eerste driepunter
Thomas Dubois

Beveren heeft z’n eerste driepunter van het seizoen beet. Het won met 3-1 van Moeskroen dat nochtans als favoriet aan de wedstrijd begon na de goede competitiestart. Beveren verlaat zo de laatste plaats en geeft de voorbarige rode lantaarn door aan Lierse, Cercle en AA Gent.

Beveren swingde weer tegen Moeskroen. Het domineerde de wedstrijd en drukte Moeskroen terug op de eigen helft. Dat leidde aanvankelijk niet echt tot een uitgespeelde kans, pas na een goede twintig minuten kwam er wat meer animo. Eerst kreeg Seka een goede kans, Moeskroen-doelman Martin redde. De volgende kans was raak. Mahan trapte het eerste doelpunt voor Beveren in de competitie binnen via een vrije trap.

In de tweede helft kwam Moeskroen lichtjes tegen de gang van het spel in op gelijke hoogte. Tomou kon de voorzet van Dugardein in doel koppen. Lang duurde de vreugde niet aan de kant van Moeskroen want drie minuten later kopte Joseph-Augustin een corner fraai binnen. Het werd zelfs 3-1, een verrassend schot van Seka deed de netten trillen. Bijna werd het 4-1, maar Bozic trapte een gekregen penalty veel te zwak naar doel. [AN]