Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Merlier houdt Standard van de overwinning
Dirk Pieters

Het gaat nog niet helemaal zoals het hoort met Standard. De ploeg van Johan Boskamp kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem. Het was vooral doelman Merlier die Standard van de overwinning hield. Tony Sergeant, vorige week nog op de bank, bracht Zulte Waregem op voorsprong, maar vijf minuten voor tijd zette Jovanovic de gelijkmaker op het bord vanop de stip.

Standard begon het beste aan de wedstrijd maar de eerste kans van Jovanovic ging hoog in het zijnet. Ook Zulte Waregem stak een eerste keer de neus aan het venster na elf minuten, maar Van Nieuwenhuyze schoot ver naast. Standard had het niet onder de markt met Zulte en zag een knap schot van Sergeant maar net naast zoeven. Iets over het half uur nog eens Standard, maar Merlier stopte het schot van Matias. Dat was meteen ook de laatste kans van een flauwe eerste helft.

In de tweede helft begon Standard veel gretiger en agressiever, maar Zulte Waregem speelde knap mee. Rapaic ging na zes minuten neer in de zestien, maar scheidsrechter Wouters liet terecht doorspelen. Amper vijf minuten later was het wel raak voor Standard, maar de goal van Jovanovic werd afgekeurd wegens buitenspel. En Standard bleef komen met een sterke Rapaic, maar weer stond Merlier alert te keepen op de mooi genomen vrije schop. Tegen de gang van het spel in kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Tony Sergeant trapte Zulte Waregem op voorsprong na een knappe aflegger van Reina. Standard bleef niet bij de pakken zitten en ging volop in de aanval. Rapaic schoot opnieuw net naast en ook Fellaini kon niet schoren. Vijf minuten voor tijd kreeg Standard dan toch wat het verdiende. Janssens beging handspel in de zestien en Jovanovic zette de elfmeter feilloos om. In de slotfase zette Standard nog alles op alles, maar het bleef 1-1.

Standard en Zulte Waregem blijven aanmodderen in de stand. Standard telt na vier speeldagen twee punten, Zulte Waregem heeft er maar vier. [AN]