Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stayen
STVV heeft eerste driepunter beet
Jan Martynowski

Een sterke tweede helft bracht Sint-Truiden een verdiende eerste zege op tegen een onmondig Germinal Beerschot. Peter Van Houdt opende de score net na rust, Ilija Stolica verdubbelde vlak voor het einde.

De thuisploeg had nog niet gewonnen dit seizoen, en wilde daar meteen een einde aan brengen. Dat resulteerde in een kansje voor Henri Munyaneza, en ex-Germinal Beerschotter Marc Hendrickx trof na hoekschop de lat. De bezoekers prikten even tegen via Sterchele, weggestuurd door Colman. Geen doelpunt evenwel, maar langs de andere kant stonden de kanonnen even slecht gericht. Van Houdt kon eerst niet bij een voorzet, en miste even later een mooie kans op zijn derde van het seizoen.

Uitgesteld is echter niet verloren, want meteen na rust scoorde de verloren zoon dan toch. STVV bleef de ganse tweede helft drukken, de mannekes wisten niet van welk hout pijlen maken. Sander Debroux en Munyaneza misten, alsook de ingevallen Stolica. Maar de spits -die dicht bij Germinal Beerschot stond maar verkoos te blijven- maakte die misser nog goed, en nette twee minuten voor affluiten de 2-0.

Een verdiende eerste zege dus voor de Kanaries. Germinal Beerschot zat op geen enkel moment in de match, en wacht volgende week een uitmatch bij een ploeg in vorm: leider Brussels. Daarna volgen Westerlo thuis en Brugge uit. Een moeilijk programma dus, winst in Limburg had een mooie bonus kunnen vormen. Ook STVV wacht enkele lekkere brokken: Westerlo uit, Club Brugge thuis. [AN]